Αποκατάσταση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ – Απάντηση σε ΨΕΥΔΕΙΣ ισχυρισμούς

Σαλαμίνα, 27.08.2022

Έχουμε επιλέξει να μην απαντάμε σε όσα αναγράφονται ως κριτική στο έργο της δημοτικής αρχής στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ακόμη και όταν αυτά προέρχονται από γραφικούς,  απογοητευμένους και ξεχασμένους από όλους παραγοντίσκους της πολιτικής ζωής του τόπου. Όταν, όμως, κάποιοι ξεπερνούν τα όρια και προσπαθούν ανοήτως να προκαλέσουν ανησυχία στους συμπολίτες μας, είμαστε αναγκασμένοι να δίνουμε απαντήσεις.

Αναφέρθηκε, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι ο Δήμος μας ανέθεσε σε εισπρακτική εταιρία την είσπραξη των εισφορών προκαταβολής για την επέκταση του σχεδίου πόλης, επειδή κάποιοι είδαν την ανάθεση του Δήμου σε μελετητική εταιρεία της υπηρεσίας του συστήματος διαχείρισης είσπραξης χρηματικών προκαταβολών για την χρηματοδότηση των πολεοδομικών μελετών για την A’ και τη Β’ κατοικία.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, λοιπόν, επισημαίνουμε:

Με στόχο την άμεση δημοπράτηση της πολεοδομικής μελέτης αναθεώρησης της Β’ κατοικίας και με σκοπό την επανασύνταξη και κύρωση της πράξης εφαρμογής, ανατέθηκαν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, που τεχνικά και χρονικά δεν μπορούσαν να εκτελέσουν οι υπηρεσίες μας, ποσού €10.000 για διάστημα τριών (3) ετών, που αντικείμενο είχαν τη συλλογή στοιχείων, τη δόμηση των βάσεων δεδομένων αλλά και τον έλεγχο, παρακολούθηση και διόρθωση των βεβαιωμένων χρηματικών προκαταβολών, για την περιοχή με έκταση πάνω από 1.000 στρέμματα και πάνω από 3.000 ιδιοκτήτες.

Αναλόγως, με στόχο την άμεση πληρωμή της πολεοδομικής μελέτης στις οικιστικές περιοχές Α’ κατοικίας,  ανατέθηκαν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, που τεχνικά και χρονικά δεν μπορούσαν να εκτελέσουν οι υπηρεσίες μας, ποσού €10.000 για την περιοχή της Σαλαμίνας και €10.000 για την περιοχή του Αιαντείου για διάστημα τριών (3) ετών, που αντικείμενο είχαν τη συλλογή στοιχείων, τη δόμηση των βάσεων δεδομένων αλλά και τον έλεγχο, παρακολούθηση και διόρθωση των βεβαιωμένων χρηματικών προκαταβολών, για την περιοχή με έκταση πάνω από 3.000 στρέμματα και πάνω από 10.000 ιδιοκτήτες.

Η υπηρεσία που θα παράσχει η ανάδοχος εταιρία, συνεπώς, είναι η συλλογή στοιχείων, η δόμηση των βάσεων δεδομένων αλλά και ο έλεγχος, παρακολούθηση και διόρθωση των βεβαιωμένων χρηματικών προκαταβολών.

Προφανέστατα και ΔΕΝ θα εισπράξει η εταιρία αυτή τις εισφορές αυτές για λογαριασμό του Δήμου, όπως, άλλωστε δεν γίνεται εκ του νόμου να συμβεί.

Σε κάθε δε περίπτωση, όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, οι βεβαιωτικοί κατάλογοι τόσο για την Α’ όσο και για τη Β’ κατοικία ακυρώνονται και θα γίνει επανακαθορισμός των εισφορών.

Οι ισχυρισμοί, λοιπόν, αυτών των αποτυχημένων παραγοντίσκων δεν είναι ηλίθιοι, όπως φαίνεται εκ πρώτης όψεως (οι ισχυρισμοί…), αλλά έχουν σαφή στόχο να πουλήσουν εξυπηρέτηση στους/στις νέους/νέες  πολιτικούς συνεργάτες τους, έστω και αν με τον τρόπο αυτό προκαλούν ανησυχία στους συμπολίτες μας.  Να τους χαίρονται, λοιπόν, αυτοί που τους επέλεξαν (ή αναγκάστηκαν επειδή δεν βρίσκουν άλλους…) να τους έχουν δίπλα τους…

Eκ του Γραφείου Τύπου