Θεατρική Σκηνή «Ο Ευριπίδης»

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ «O Kαινούργιος Χρόνος» και «Σαν τον Άη Βασίλη» Αντιγόνης Μεταξά

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το συνημμένο αρχείο.


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ “Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ” ΑΙΑΝΤΕΙΑ-ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ 2012

Η Θεατρική Σκηνή « Ο Ευριπίδης » παρουσιάστηκε στα ΑΙΑΝΤΕΙΑ 2012 στην τελετή ΕΝΑΡΞΗΣ με ΑΦΗ ΦΛΟΓΑΣ από Ιέρειες και τον Βαλκανιονίκη Απόστολο Παπανδρέου με συνοδεία αθλητών. Ακολούθησε:

  • Χορόδραμα.
  • Απόσπασμα από την Τραγωδία του Σοφοκλή « ΑΙΑΣ » Τέκμησσα Βίκυ Βιρβίλη

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων Αιάντεια 2012 έλαβε μέρος η « ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ» με θεατρικούς κωμικούς μονολόγους της Αν.Μεταξά (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών) με συνεργασία του Συλλόγου Αγ. Φανουρίου Αιαντείου Σαλαμίνας.

Στα ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ 2012 έλαβε μέρος στην Τελετή Έναρξης ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ.

Στον ΤΥΜΒΟ ΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΩΝ – «Απολλώνιο Φως» με πρωθιέρεια την ηθοποιό Βίκυ Βιρβίλη και Ιέρειες : Κατερίνα . Πεσταματζόγλου, Ασπασία (Σίσυ) Ανδρέου, Αθηνά Χριστιανάκη, Κλαούντια Ντερβίση, Ξένια Τσούντζα, Αγαθή Αγόρα, Κωνσταντίνα Γαϊτάνου.
Στην κορυφαία εκδήλωση στον ΑΡΧΑΙΟ ΛΙΜΕΝΑ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ με απόσπασμα από τους «ΠΕΡΣΕΣ» του Αισχύλου από την Βίκυ Βιρβίλη ,προς τιμήν του Παν. Καθηγητή – Ιστορικού των ΗΠΑ Barry Strauss. Όπου παρευρέθηκαν προσωπικότητες της Ελλάδας και Ξένων Κρατών. Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί Π/Ν, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Κος Γιάννης Τσαβαρής, Δήμαρχοι άλλων πόλεων, Αντιδήμαρχοι, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες, νεολαία και κοινό. Στην λαμπερή Βραδιά μεταξύ των εκλεκτών βραβευθέντων τιμήθηκε και η Ηθοποιός – Σκηνοθέτης κα Βίκυ Βιρβίλη από τον Δήμαρχο της Πόλης, για την προσφορά της στον πολιτισμό της Σαλαμίνας.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΛΙΜΕΝΑΣ – ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ 2012


Θεατρική Σκηνή “Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ”

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε αναλυτικά τις δραστηριότητες της θεατρικής σκηνής “Ο Ευριπίδης” του Δήμου Σαλαμίνας .

Επίσης στα πλαίσια των Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων του Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, η Θεατρική Σκηνή “Ο ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ” διακρίθηκε & τιμήθηκε με την παρουσίαση των Θεατρικών Έργων της Αντιγόνης Μεταξά (βραβείο Ακαδημίας Αθηνών)

1. Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
2. Ο ΤΥΧΕΡΟΣ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗΣ
3. Η ΜΠΟΥΛΗ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ
4. ΤΑ ΔΥΟ ΠΟΝΤΙΚΙΑ

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΙΚΥ ΒΙΡΒΙΛΗ


ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΚΥΡΙΕΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.

Ο Δήμος Σαλαμίνας και το τμήμα Πολιτισμού και Περιβάλλοντος διοργάνωσε εντυπωσιακή εκδήλωση προς τιμή της ΜΗΤΕΡΑΣ!

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν Σαλαμίνιες μητέρες που εκπροσωπούν τομείς όπως:

  • Μητέρα επιχειρηματία, η κα Μαίρη Βασιλείου.
  • Μητέρα επιστήμονας – πολιτικός η κα Αικατερίνη Παπαϊσιδώρου – Μακρή.
  • Μητέρες Αθλήτριες οι κ. Μαρία Λαρετζάκη και Μαρία Καλογιάννη.
  • Μητέρα πολύτεκνη η κα Αγγελική Λογοθέτη.
  • Μητέρα αιωνόβιος η κα Αφροδίτη Βιλλιώτη.

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την χορωδία του 3ο Δημοτικού Σχολείου, από την σχολή χορού «Τίνας Μπεγνής», και ποιήματα, δρώμενα από τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σαλαμίνας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος της Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσαβαρής, ο Υφυπουργός Άμυνας κ. Δημήτριος Ελευσινιώτης, η Πρόεδρος Πολιτισμού κ. Μπεγνή Τίνα, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Οργανισμών και φορέων, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες και πλήθος κόσμου.

Την εκδήλωση προλόγισε η κ. Βίκυ Βιρβίλη.


ΑΙΑΝΤΕΙΑ 2014

Στις 3 Αυγούστου παρουσιάστηκαν στην Πλατεία Αιαντείου τα ΑΙΑΝΤΕΙΑ ( εορτές αφιερωμένες στον μυθικό Βασιλιά της Σαλαμίνας ΑΙΑΝΤΑ). Το πρόγραμμα ξεκίνησε η Πρόεδρος Πολιτισμού κ. Τίνα Μπεγνή και ακολούθησε.

1) Ομιλία – Ιστορική Αναφορά απο τον κ. Κων/νο Μαριδάκη.
2) Χορόδραμα – τελετουργικό από Ιέρειες και Μονόλογος του Τεύκρου στο νεκρό ΑΙΑΝΤΑ από την Ηθοποιό κ. Βίκη Βιρβίλη η οποία είχε και την επιμέλεια.
3) Έκθεση Ζωγραφικής.

Η Λιτή και Μεγαλόπρεπη γιορτή τελέστηκε με επιτυχία όπως και κάθε χρόνο.


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ “ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ”: ” ΟΡΝΙΘΕΣ ” ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΟΥΣ

Η θεατρική σκηνή «Ο Ευριπίδης» στις 31-1-2016 παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία, προκαλώντας τον ενθουσιασμό του κοινού, στην αίθουσα «Δημήτρης Μπόγρης» τους ΟΡΝΙΘΕΣ του Αριστοφάνους (διασκευή για παιδιά και εφήβους) σε διδασκαλία – επιμέλεια της κας Βίκυς Βιρβίλη.

Παρευρέθηκαν: η Δήμαρχος Σαλαμίνας κα Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου (η οποία τίμησε με θυρεό την κα Βίκυ Βιρβίλη), ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος παρά τω Δημάρχω κος Νίκος Αγαπίου, Η Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου κα Μαρία Πολύζου, η Αντιδήμαρχος Αμπελακίων κα Σταυρούλα Γεροντιώτου , η Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου κα Καίτη Μπούνταλη , ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Σαλαμίνας κος Μιχάλης Νάννος, ο Πρόεδρος Α/βάθμιας Εκπαίδευσης κος Μιχάλης Σκιαθίτης, ο Πρόεδρος Πολιτισμού κος Κωνσταντίνος Μαριδάκης, ο Πρόεδρος Διεθνούς Ιδρύματος «Σαλαμίς » κος Χρήστος Μαριδάκης , φορείς , εκπαιδευτικοί , μαθητές καθώς και πλείστες όσες εκλεκτές προσωπικότητες στην κατάμεστη αίθουσα «Δημήτρης Μπόγρης» .

ΟΡΝΙΘΕΣ
ΟΡΝΙΘΕΣ