Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 76ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ανδρών Γυναικών

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ PING PONG_1
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ PING PONG_4

Σαλαμίνα, 30.03.2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τριήμερη διοργάνωση του 76ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ανδρών Γυναικών στη Σαλαμίνα που διεξήχθη από 22 έως 24 Μαρτίου 2024 στο κλειστό γήπεδο “Νίκος Γραμματικός”.

Συνολικά 78 αθλητές και αθλήτριες από σωματεία όλης της Ελλάδας προσέφεραν πλούσιο θέαμα και απολαυστικές αναμετρήσεις στο κυνήγι των διακρίσεων. Η άψογη συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.) και του Δήμου Σαλαμίνας απέδωσαν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα με τη στήριξη της τοπικής αγοράς και επιχειρήσεων.

Η διοργάνωση περιλάμβανε:

  • Εκπλήξεις για τους αθλητές, όπως το χρηματικό έπαθλο των €1.000 για τους νικητές του απλού, για πρώτη φορά στην ιστορία.
  • Καινοτομίες, δεδομένου ότι τα κύπελλα και τα μετάλλια των νικητών “τυπώθηκαν” (για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος) εξ’ ολοκλήρου σε 3D εκτυπωτές με το υλικό από τα κατεστραμμένα μπαλάκια των αθλητικών συλλόγων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης Mediterra Institute.
  • Δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, όπως την παρουσίαση του βιβλίου “Το κορίτσι κι ο Μονόκερος”, το οποίο είναι αφιερωμένο στα παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο.

Μεταξύ των βραβεύσεων που έλαβαν χώρα, συγκίνηση έκρυβε η πρώτη από τις βραβεύσεις διότι ήταν μετά θάνατον για τον Νίκο Κωστόπουλο, έναν άνθρωπο με τεράστια προσφορά στο άθλημα, ταυτισμένο με την επιτραπέζια αντισφαίριση. Ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών και ομοσπονδιακός προπονητής των ανδρών, που έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2017, υπήρξε πρώτος επίσημος προπονητής στον Τελαμώνα Σαλαμίνας τη δεκαετία του ’80. Το βραβείο του Δήμου απένειμε ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος στη σύζυγο του εκλιπόντος, Σόνια.

Ο Δήμος και η Ομοσπονδία τίμησαν την επί 30 χρόνια προπονήτρια του τοπικού αθλητικού σωματείου “Τελαμών” Μαρία Ηλιάκη. Υπήρξε διεθνής αθλήτρια στις μικρές ηλικίες και πρωταθλήτρια Α’ Εθνικής γυναικών με τον Τελαμώνα και συνέχισε ως προπονήτρια με αδιάκοπη παρουσία.

Μία ακόμη βράβευση για τη βασική αθλήτρια της “χρυσής” εποχής του Τελαμώνα και παλιό μέλος της εθνικής ομάδας γυναικών Μαρία Καλογιάννη, η οποία τιμήθηκε ως η “μακροβιότερη παίκτρια του Τελαμώνα”.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή ήταν όταν οι διοργανωτές κάλεσαν για να αναδείξουν στο κοινό την προπονήτρια του Πέρα (επίσης από τη Σαλαμίνα) Όλγα Γεωργοπούλου και τον θρυλικό Έλληνα αθλητή Καλλίνικο Κρεάνγκα τιμώντας τους αγώνες τους ως μια ακόμη κίνηση κοινωνικής ευαισθησίας.

Επιπρόσθετα, παραδόθηκαν αναμνηστικές μπλούζες στο μικρό Περσέα με τυπωμένο πίσω το όνομά του και μπροστά τον Spiderman, τον ήρωά του και άλλες δύο από την Ομάδα Καλοσύνης, συμβολικά, στο Δήμαρχο Σαλαμίνας και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας.

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Κωνσταντίνα Παρίδη είναι οι πρωταθλητές Ελλάδας του απλού στην επιτραπέζια αντισφαίριση για το 2024.

Στο διπλό ανδρών πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Παναθηναϊκός ΑΟ).

Στο διπλό γυναικών οι κυρίες Κατερίνα Τόλιου και Κωνσταντίνα Παρίδη (Παναθηναϊκός ΑΟ).

Στο διπλό μικρό πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και Ελισάβετ Τέρπου (Παναθηναϊκός ΑΟ).

Εξαιρετική παρουσία επέδειξαν οι Σαλαμίνιοι αθλητές μας με τις εξής διακρίσεις:

  • 2 ασημένια μετάλλια και 1 χάλκινο για την Παπαδημητρίου Μαλαματένια.
  • 1 ασημένιο και 1 χάλκινο για τον Ρηνιώτη Τάσο.
  • 1 ασημένιο για τη Σοφρά Έλενα.
  • 1 χάλκινο για τη Γεωργοπούλου Όλγα.

Η τελετή λήξης έκλεισε πανηγυρικά με βεγγαλικά, κονφετί και μουσική για τους νικητές. Επιπλέον τιμήθηκαν δύο μεγάλες μορφές της ελληνικής γυναικείας επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Ο Δήμος Σαλαμίνας και η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. βράβευσαν την Ανδριανή (Λιάνα) Δουμένη και την Αρχοντούλα Βολακάκη. Δύο αθλήτριες που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο θεσμό, αφού (μεταξύ πολλών άλλων εθνικών τίτλων) η Α. Δουμένη έχει δύο χρυσά μετάλλια στο απλό γυναικών και η Α. Βολακάκη τέσσερα. Η Α. Δουμένη είναι από τη Σαλαμίνα και είχε εξελιχθεί σε κορυφαία αθλήτρια στη “χρυσή” εποχή του Τελαμώνα, ενώ υπήρξε και Βαλκανιονίκης. Η Α. Βολακάκη βραβεύτηκε με αφορμή και την ολυμπιακή χρονιά, καθώς είναι η μοναδική Ελληνίδα, που έχει αγωνιστεί στο απλό Ολυμπιακού τουρνουά (Αθήνα 2004), ενώ βέβαια ήταν παρούσα και στο διπλό γυναικών με συμπαίκτρια τη Μαρία Μοίρου.

Η Σαλαμίνα μπορεί και διοργανώνει μεγάλες εκδηλώσεις προσδίδοντας το κύρος που πρέπει σε τέτοιες διοργανώσεις όπως τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Εκ του Γραφείου Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: PDF