56η ASEAN Day – Επίσημος προσκεκλημένος του Πρέσβη της Ινδονησίας ο Δήμαρχος Σαλαμίνας

2023asean3

Σαλαμίνα, 9.08.2023

Το απόγευμα της Τρίτης, 8 Αυγούστου 2023, πραγματοποιήθηκε, στην οικία του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Ινδονησίας στην Αθήνα, η ετήσια επίσημη τελετή εορτασμού της 56ης ASEAN Day – Ένωσης των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας. Σημειώνεται ότι στην Ινδονησία απονέμεται φέτος η έδρα της Επιτροπής Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας στην Αθήνα (Asean Committee in Athens [ACAT], αυτής της διακυβερνητικής οργάνωσης που στόχο έχει την προαγωγή των προτεραιοτήτων της ΝΑ Ασίας με γνώμονα την ειρήνη, την ασφάλεια και την ανάπτυξη εύρωστων οικονομιών.

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος, μεταξύ των επισήμων προσκεκλημένων, έδωσε το παρόν και έγινε δεκτός από τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Ινδονησίας στην Ελλάδα κ. Bebeb Abdul Kurnia Nugraha Djundjunan.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον Πρέσβη, αντάλλαξαν ευχές για τη συνέχιση του ASEAN Dialogue και την προάσπιση των δεσμών μεταξύ των χωρών αυτών και των εταίρων σφυρηλατώντας την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη.

Ο Γιώργος Παναγόπουλος δε απηύθυνε πρόσκληση με ανοιχτή επίσημη πρόταση στους εκπροσώπους των αποστολών – μελών της Ένωσης ώστε να επισκεφτούν την Σαλαμίνα το προσεχές διάστημα σε μια πρώτη γνωριμία με τις ομορφιές του νησιού μας.

Eκ του Γραφείου Τύπου