Δήμος Σαλαμίνας και ΕΥΔΑΠ συμφώνησαν για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης Αιαντείου

2_0423

1_0423

Σαλαμίνα, 26.04.2023

Ο Δήμος Σαλαμίνας έκανε το μεγάλο βήμα για ένα τεράστιο έργο.

Την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης Αιαντείου.

Υπεγράφη την Τρίτη 25 Απριλίου 2023 μεταξύ του Δημάρχου Σαλαμίνας κου. Γιώργου Παναγόπουλου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ κου. Χάρη Σαχίνη προγραμματική συμφωνία για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης που θα καλύψει την Περιφέρεια Αιαντείου και συγκεκριμένα τις πολεοδομικές ενότητες Αγ. Παρασκευής, Αγ. Αθανασίου, Αγ. Δημητρίου, Ζορμπαλά, Κακής Βίγλας, Αιαντείου και έχει προϋπολογισμό 25.000.000 ευρω.

Ένα έργο, η μελέτη του οποίου εκπονήθηκε από τον Δήμο Σαλαμίνας το 2011 επί δημαρχίας του κου. Τσαβαρή, παίρνει πια σάρκα και οστά.

Ο Δήμος Σαλαμίνας επικαιροποίησε την μελέτη και συμφώνησε με την ΕΥΔΑΠ για την κατασκευή του έργου. Το επόμενο βήμα είναι η ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και ξεκινάμε.

Όλη η Περιφέρεια Αιαντείου θα αποκτήσει αποχέτευση και μάλιστα αυτό θα γίνει εξ ολοκλήρου δωρεάν για τους κατοίκους, αφού το έργο θα ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, όπως ακριβώς, δηλαδή, συμβαίνει τώρα με τους κατοίκους του πρώην Δήμου Αμπελακίων που μετά την κατασκευή του δικτύου της αποχέτευσης συνδέονται δωρεάν με αυτή.

                                                                                    Eκ του Γραφείου Τύπου