Ο Δήμος Σαλαμίνας εγκαινίασε το Κέντρο Πολιτισμού ‘Μητροπολίτης Ιγνάτιος’ στο κέντρο του νησιού

kentro_6

Σαλαμίνα, 13.05.2023

Σε μια ξεχωριστή βραδιά ο Δήμος Σαλαμίνας εγκαινίασε χθες Παρασκευή 12 Μάϊου το Κέντρο Πολιτισμού ‘Μητροπολίτης Ιγνάτιος’ στο κέντρο του νησιού.

Ένας πολυχώρος που θα φιλοξενεί μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι θα μπορούν να παρακολουθούν την ιστορία της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας και μάλιστα με τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους, με τρισδιάστατη αναπαράσταση αλλά και να μαθαίνουν πάλι με υπερσύγχρονες μεθόδους σημαντικές πληροφορίες για το μεγαλύτερο αυτό πολεμικό γεγονός της Παγκόσμιας Ιστορίας. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και έγινε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και το Δίκτυο Δήμων Νήσων Αττικής.

Ο Δήμος Σαλαμίνας έδωσε στον χώρο αυτόν το όνομα του Σαλαμίνιου Μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης Ιγνατίου, ενός ανθρώπου που ενέπνευσε θρησκευτικά και πνευματικά τους Σαλαμίνιους. Παρόντες στην εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο Αρχηγός ΓΕΝ κ. Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο Διοικητής ΝΣ κ. Πάνος Καπασάκης ΠΝ, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, η Αντιπρόεδρος του Ι.Μ.Ε κα. Ευφραίμογλου, εκπρόσωποι του Δικτύου Δήμων Νήσων Αττικής, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και θεσμών του τόπου.

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κατά τον χαιρετισμό του τόνισε : ‘Εγκαινιάζουμε σήμερα ένα σπουδαίο έργο για το νησί μας. Ένας χώρος που στο πέρασμα των ετών φιλοξένησε γενιές και γενιές Σαλαμινίων αλλά και ένας χώρος που είχε για πολλά χρόνια εγκαταλειφθεί. Το Κέντρο Νεότητας, όπως το ξέρουμε όλοι, δεν είναι πια ένα κτίριο φάντασμα στο κέντρο της Σαλαμίνας. Από σήμερα είναι ένα στολίδι για το νησί μας και ένας πόλος έλξης για τους συμπολίτες μας αλλά και όχι μόνο. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Αττικής για την στήριξη στο όνειρο μας να δώσουμε ζωή σ αυτόν τον χώρο και το Ι.Μ.Ε  καθώς και το Δίκτυο Δήμων Νήσων Αττικής για την άψογη συνεργασία.

 

Eκ του Γραφείου Τύπου