Εμπρησμός από πρόθεση η πυρκαγιά στο αντλιοστάσιο

-ΔΗΜΑΡΧΟΥ

mayor_salamina2

Σαλαμίνα, 16.06.2023

Στις 18.09.2022 ξέσπασε πυρκαγιά στο αντλιοστάσιο αποχέτευσης του Δήμου μας.

Από τότε η Δημοτική Αρχή δέχεται έναν πόλεμο λάσπης από την κα. Θεοδωρακοπούλου, την κα. Νάννου, τον κ. Δερτούζο, τον κ. Γιάννη Σκιαθίτη, τον κ. Βασίλη Αλαϊσκα, την κα. Αραβανή. Τόσο στο δημοτικό συμβούλιο, όσο με μήνυση που κατέθεσαν οι πέντε τελευταίοι (με μάρτυρα τον κ. Γρηγόρη Καπετανάκη!), όσο και με δημοσιεύματα και αναρτήσεις στο διαδίκτυο. Όλοι αυτοί ενορχηστρωμένα μας κατηγορούσαν ότι η ευθύνη για την πυρκαγιά βαραίνει την διοίκηση του Δήμου επειδή δήθεν δεν είχαμε συντηρήσει το αντλιοστάσιο.

Όλο αυτό το διάστημα εμείς δεν μιλούσαμε. Όλο αυτό το διάστημα εμείς παλεύαμε να μην πλημμυρίσει το νησί με λύματα και να επισκευάσουμε το αντλιοστάσιο και το πετύχαμε!

Πλέον ήρθε η ώρα της δικαίωσης. Εκδόθηκε το πόρισμα του Πραγματογνώμονα που όρισε το Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά «…η άποψη του υπογράφοντα είναι ότι η έναρξη της πυρκαγιάς οφείλονταν σε εμπρησμό από πρόθεση…». Κάποιος, δηλαδή, έβαλε από πρόθεση φωτιά στο αντλιοστάσιο για να προκαλέσει την καταστροφή του!

Ποιοι ήταν αυτοί που είχαν συμφέρον να μην λειτουργεί η αποχέτευση και να πλημμυρίσει το κέντρο του νησιού με λύματα;

Ποιοι ήταν αυτοί που είχαν συμφέρον να χρεωθεί η δημοτική αρχή την ευθύνη για μια τέτοια περιβαλλοντική καταστροφή;

Αυτοί που τόσο καιρό μας κατηγορούσαν έχουν τώρα το σθένος να ζητήσουν συγνώμη;

Είμαστε εδώ για να προστατέψουμε το νησί μας. Δεν θα αφήσουμε το νησί μας να γυρίσει στο σκοτάδι.

Πριν 4 χρόνια ορκιστήκαμε να εκπληρώνουμε τίμια τα καθήκοντα μας.

Το καθήκον μας, λοιπόν, απαιτεί να προστατέψουμε την Σαλαμίνα και τους συμπολίτες μας. Αυτό κάνουμε και αυτό θα το κάνουμε.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ