Χαιρετισμός του Δήμαρχου Σαλαμίνας στην έναρξη του Συνεδρίου «Προσομοίωση Ευρωπαϊκών Θεσμικών Οργάνων EUropa.S. 2023» στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

panep_peir_

Σαλαμίνα, 8.04.2023

Στην κατάμεστη αίθουσα Συνεδριάσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος απηύθυνε Εναρκτήριο Χαιρετισμό στην Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου Europa.S. 2023 που διοργανώνει το Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων.
140 νέοι ηλικιών 18 έως 25 ετών συζητούν για 4 ημέρες στο πλαίσιο προσομοίωσης έχοντας τη δυνατότητα να αναλάβουν τη θέση κάποιου μέλους ομάδας κρίσης, τόσο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου όσο και του ευρωπαϊκού συμβουλίου, του συμβουλίου της Ε.Ε., της ευρωπαϊκής επιτροπής αλλά και του ευρωπαϊκού δικαστηρίου όπως π.χ. ενός Ευρωβουλευτή ή άλλου μέλους του θεσμικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη μεγαλύτερη συνάντηση σε εθνικό επίπεδο για τις ευρωπαϊκές πολιτικές.
Παράλληλα ακολουθεί βράβευση των καλύτερων από τους συμμετέχοντες φοιτητές, ώστε να ενθαρρυνθεί η ακαδημαϊκή πρόοδος και εξέλιξή τους με εκπαιδευτικές επισκέψεις στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.
Ο Δήμαρχος Γιώργος Παναγόπουλος παρουσίασε τις καινοτομίες και τις δράσεις του Δήμου Σαλαμίνας για τη νεολαία καθώς και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία έχει ενταχθεί ο Δήμος. Τόνισε δε την ανάγκη ενεργούς συμμετοχής των νέων στα κοινά, την χρησιμότητα της γνώσης των νέων σχετικά με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και συνεχάρη τους φοιτητές για την προσπάθεια τους.

Eκ του Γραφείου Τύπου

 

EUROPA.S. 2023 OFFICIAL SCHEDULE

panep_