Χαιρετισμός και Μήνυμα της Ηθοποιού ΖΕΤΑΣ ΔΟΥΚΑ για το νεοϊδρυθέν “Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναίκας”

-ΓΥΝΑΙΚΑΣ-1_0221

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σαλαμίνα, 13.03.2021

Η κακοποίηση των γυναικών, αντικείμενο επίκαιρο και τώρα αλλά και πάντα. Ο Δήμος Σαλαμίνας δε μένει θεατής. Μπαίνει μπροστά και για πρώτη φορά στη Σαλαμίνα λειτουργεί ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.

Εξειδικευμένοι Επιστήμονες παρέχουν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής-εργασιακής στήριξης καθώς και νομικής συμβουλευτικής. Μια ακόμη νέα δομή του Δήμου μας, με σκοπό την κοινωνική προσφορά προστατεύοντας όλες τις περιπτώσεις που έχουν καταπατηθεί τα ατομικά τους δικαιώματα λόγω φύλου.

Στο Δήμο Σαλαμίνας οι γυναίκες δεν είναι πια μόνες. Ανοίγοντας πλέον τις πόρτες του το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναίκας στη Σαλαμίνα, υποδέχεται κάθε μορφής πρόβλημα παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες σε γυναίκες διατηρώντας το απόρρητο ενώ παράλληλα οι συνεδρίες θα διεξάγονται σε ατομική ή/και ομαδική βάση.

Στόχος μας είναι τα μεταλαμπαδευτεί το μήνυμα για την ισότητα των δύο φύλων. Οι δράσεις-παρεμβάσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου σε συνδυασμό και με άλλες δράσεις πρόληψης και υγείας του Δήμου μας αποτελούν την κυψέλη του αγώνα μας για την ισότητα και ιδιαιτέρως αφιερώνεται με αυτόν τον τρόπο το μήνα Μάρτιο.

Ο αγώνας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των δύο φύλων κάνοντας παράλληλα κάθε ευάλωτη κοινωνική ομάδα να αισθάνεται την στήριξη της πολιτείας είναι πολύ σημαντικό για εμάς.

Το αύριο μας πρέπει να μην έχει τραύματα, πρέπει να επουλώνει πληγές και να γεμίζει τον φόβο με δημιουργία, με όραμα και λύση. Βρισκόμαστε δίπλα σας. Είμαστε μαζί σε όλα. Το δείχνουμε στην πράξη.

Εκ του Γραφείου Τύπου

PDF: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ