Ενημέρωση Δημάρχου Σαλαμίνας για την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί στο κεντρικό αντλιοστάσιο αποχέτευσης στο Βουρκάρι

Σαλαμίνα, 18.09.2021

Φίλες και φίλοι,

Σήμερα το πρωί ξέσπασε πυρκαγιά στο κεντρικό αντλιοστάσιο αποχέτευσης (αναρροφητικό σύστημα) στο Βουρκάρι, με αποτέλεσμα να προκληθούν πολύ μεγάλες ζημιές στο χώρο και στα συστήματα.

Χωρίς την λειτουργία του αντλιοστασίου δεν μπορεί να λειτουργήσει το δίκτυο αποχέτευσης (μιλάμε πάντα για το αναρροφητικό σύστημα μόνο).

Πρόκειται για μια μεγάλη καταστροφή με ιδιαίτερα υψηλό κόστος αποκατάστασης.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο και ήδη από νωρίς το πρωί με τους συνεργάτες μου συντονίζουμε τις ενέργειες μας και μαζί με το προσωπικό του Δήμου μας δίνουμε μεγάλη μάχη, για να μην μείνει το κέντρο του νησιού χωρίς αποχέτευση. Παράλληλα, είμαι ήδη σε επαφή με τους αρμοδίους κρατικούς φορείς ζητώντας την συνδρομή τους.

Χρειαζόμαστε την κατανόηση όλων σας, καθώς είναι πολύ σημαντικό να μην γίνεται αλόγιστη χρήση νερού μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

Το Πυροσβεστικό Σώμα διενεργεί προανάκριση για τις αιτίες της πυρκαγιάς. Έχουμε συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία, ωστόσο οφείλουμε να αναμένουμε το σχετικό πόρισμα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ