Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

puzzle-women

25.11.2021

ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ενόψει της 25ης Νοεμβρίου, Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών, δημιούργησαν, στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το μήνυμα της καμπάνιας είναι “Λέξεις μαχαιριές“, λέξεις που οι γυναίκες ακούν συχνά είτε από τον σύντροφό τους είτε από το οικογενειακό ή και φιλικό τους περιβάλλον και τις κρατούν εγκλωβισμένες σε ένα τοξικό και κακοποιητικό περιβάλλον. Το μήνυμά μας τις προτρέπει να “ακούν” τις πράξεις και όχι τα λόγια, γιατί όπως πολύ καλά γνωρίζετε και εσείς, μετά από ένα σημείο κάποιες λέξεις γίνονται μαχαιριές.

Η καμπάνια σχεδιάστηκε με κυριότερο στόχο την ενεργοποίηση των γυναικών να αναγνωρίσουν τα σημάδια πίσω από τις λέξεις και να ενθαρρυνθούν να ζητήσουν βοήθεια και στήριξη στο Δίκτυο Δομών.

Δεν αφορά όμως μόνο τις γυναίκες θύματα βίας. Αφορά όλες και όλους μας. Όλες και όλοι οφείλουμε να λειτουργούμε με ευαισθησία και να είμαστε σε εγρήγορση, ώστε να αναγνωρίζουμε τα σημάδια, να αποκαλύπτουμε έναν κίνδυνο και να προστατεύουμε τη ζωή.

Το μήνυμα πρέπει να μεταδοθεί σε κάθε γωνιά της χώρας μας και σε κάθε γυναίκα της χώρας μας, σε κάθε γυναίκα που βρίσκεται σε ανάγκη.

Σποτ – Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
Μαρία Συρεγγέλα