Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα “Αντιμετώπιση Τροχαίων ατυχημάτων: παροχή πρώτων βοηθειών”

-ημερίδα-Ε.Ε.Σ.

-1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σαλαμίνα, 26.03.2021

Ο Ερυθρός Σταυρός διοργανώνει τη Διαδικτυακή Ημερίδα σε συνεργασία με το Π.Τ.Ε.Ε.Σ. Σαλαμίνας σε μια εκδήλωση ενημέρωσης με θέμα: “Αντιμετώπιση τροχαίων ατυχημάτων: παροχή πρώτων βοηθειών” με στόχο να δοθεί έμφαση στη σπουδαιότητα των Πρώτων Βοηθειών σε έκτακτες καταστάσεις αλλά και καταστάσεις ανάγκης εντός της καθημερινότητάς μας.

Είναι γνωστό πως η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση μπορεί να αποτρέψει ένα δυστύχημα και να σώσει μια ζωή. Το αξιοσημείωτο έργο του Ερυθρού Σταυρού διαγράφει εδώ και χρόνια μια πορεία ανθρωπισμού, εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης που οδηγεί στη βελτίωση της κοινωνικής μας ζωής και συλλογικότητας. Η προώθηση του συλλογικού πνεύματος ευνοεί την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας μας ενώ παράλληλα ενεργοποιεί την ευαισθητοποίηση της επί κρίσιμων θεμάτων.

Ενόψει αυτού του ευρέως φάσματος κοινωφελών δραστηριοτήτων ο Δήμος Σαλαμίνας ευχαριστεί θερμά το έργο που θα προσφέρει το Περιφερειακό Τμήμα Σαλαμίνας και την αποδοχή του αιτήματός μας και δηλώνουμε ότι επιθυμούμε να παραμείνουμε κοντά σε κάθε πρωτοβουλία που κάνει τη ζωή μας πιο ανθρώπινη.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, Γιώργος Παναγόπουλος, τονίζει την προσπάθεια του Δήμου να αναδείξει και να συμβάλει σε δράσεις εθελοντισμού αλλά και την υποστήριξη δράσεων που έχουν σαν στόχο την προστασία των Πολιτών και την ενεργή συμμετοχή τους με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Η συνεργασία μεταξύ του Ερυθρού Σταυρού και του Δήμου Σαλαμίνας αποτελεί μια ακόμη πρωτοβουλία για την εκπαίδευση και γνώση των πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες με γνώμονα την αγάπη στο συνάνθρωπο και τις αξίες της ζωής.

Εκ του Γραφείου Τύπου

PDF: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ