Ο Δήμος Σαλαμίνας συμμετέχει στη “Θαλάσσια Ιερά Οδό”

Politicaly-Correct-2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σαλαμίνα, 16.04.2021

Η πρωτοποριακή ιδέα της “Θαλάσσιας Ιεράς Οδού” αφορά στη χάραξη μιας νέας θαλάσσιας διαδρομής, σε αντιστοίχιση της αρχαίας χερσαίας Ιεράς Οδού, η οποία θα συνδέει δια θαλάσσης τον Πειραιά με την Ελευσίνα μέσω πλοιαρίων.

Στη διάρκεια του πλου οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τα όσα διαδραματίστηκαν στις περιοχές που διασχίζουν. Ιστορικά γεγονότα από τη μακραίωνη ελληνική ιστορία, όπως η Ναυμαχία της Σαλαμίνας και τα Ελευσίνια Μυστήρια, θα αποκαλύπτονται κατά τη διάρκεια της θαλάσσιας περιήγησης.

Η πρωτότυπο αυτή περιήγηση μέσω της Θαλάσσιας Ιεράς Οδού υλοποιείται με πρωτοβουλία του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας Α.Ε. σε συνεργασία με την ‘2023 ELEVSIS – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης’ και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο Δήμος Σαλαμίνας συμμετέχει ενεργά στην ιδέα αυτή. Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος, τόνισε σχετικά: “Χαιρετίζουμε την ιδέα της Θαλάσσιας Ιεράς Οδού και ευχαριστούμε θερμά τον Ο.Λ.Ε. και την ‘2023 ELEVSIS – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης’ για την πρότασή τους. Πρόκειται για μια εξαιρετική προσπάθεια ανάδειξης του ιστορικού και πολιτιστικού αποτυπώματος των περιοχών από τις οποίες θα διέρχεται η Θαλάσσια Ιερά Οδός. Δε θα μπορούσε συνεπώς να απουσιάζει η Σαλαμίνα της σπουδαιότερης Ναυμαχίας της Παγκόσμιας Ιστορίας από αυτήν. Μέσα από το πρωτοποριακό αυτό εγχείρημα στοχεύουμε να τοποθετηθεί η Σαλαμίνα στον τουριστικό χάρτη αναδεικνύοντας τη μοναδική ιστορική της κληρονομικά και τη σημασία της.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ