Εγκατάσταση ράμπας ΑμεΑ SEATRAC και στη Σαλαμίνα

amea_3

Σαλαμίνα, 14.07.2022

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΡΑΜΠΑΣ ΑμεΑ SEATRAC και στη Σαλαμίνα

Σε λειτουργία τέθηκε στην παραλία Ρέστη η ράμπα ΑμεΑ για την αυτόνομη πρόσβαση Ατόμων με Αναπηρία στη θάλασσα.

Μετά από ενέργειες του Δήμου και με την πρωτοβουλία των Αντιδημάρχων κ.κ. Ν. Κόγια και Σ. Νάννου και με τη συνεργασία του Συλλόγου γονέων ΑμεΑ Σαλαμίνας, ο εξοπλισμός που είχε αγοραστεί από το Δήμο το 2012 και παρέμενε σε αχρησία, σχεδόν κατεστραμμένο, για πολλά χρόνια, επισκευάσθηκε πλήρως, κατασκευάσθηκε νέος διάδρομος πρόσβασης στη ράμπα, εκδόθηκε η σχετική άδεια και τέθηκε σε λειτουργία.

Πρόκειται για ένα αυτόματο αμαξίδιο, του οποίου η χρήση διευκολύνει τα άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα να εισέλθουν και στη συνέχεια να εξέλθουν με ασφάλεια και ευκολία από τη θάλασσα με τη χρήση τηλεχειριστηρίου.

Με τον τρόπο αυτό δίνεται ένα κίνητρο στα άτομα αυτά να επισκεφτούν την παραλία για να κοινωνικοποιηθούν και να απολαύσουν τη θάλασσα.

Ο Δήμος, σε συνεργασία με την TOBEA προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους να ενημερώνονται για τα SEATRAC και να αποκτήσουν δωρεάν το τηλεχειριστήριο. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης, όποια ώρα επιθυμεί ο κάθε λουόμενος να επισκεφτεί την παραλία!

Μπορείτε να προμηθευτείτε το χειριστήριο των SEATRAC εντελώς ΔΩΡΕΑΝ (χρεώνεστε μόνο τα έξοδα αποστολής).

  1. Επισκέπτεστε την ιστοσελίδα www.seatrac.gr, επιλέγετε “εγγραφή” στη ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσία ενημέρωσης για τα SEATRAC.
    Εγγράφεστε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ μέσω της φόρμας για να ενημερώνεστε για την εγκατάσταση, συντήρηση και απεγκατάσταση των SEATRAC που σας ενδιαφέρουν. Λαμβάνετε SMS ή/και EMAIL εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!
  2. Επιλέγετε το κουτάκι “θέλω χειριστήριο
  3. Συμπληρώνετε τα στοιχεία αποστολής και σε 1 – 3 ημέρες το τηλεχειριστήριο θα είναι στη διάθεσή σας.
  4. Το τηλεχειριστήριο είναι το ίδιο για όλα τα SEATRAC!

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας τόνισε: “Παραδίδουμε μια παραλία προσβάσιμη και φιλική για τα ΑμεΑ, κάτι που αποτελεί καθήκον μας. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες παραλίες. Δε θα σταματήσουμε τις πρωτοβουλίες μας μέχρι το ‘όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί΄ να γίνει πράξη στο νησί μας“.

Εκ του Γραφείου Τύπου

ΧΑΡΤΗΣ | SEATRAC.GR