Ολοκληρώθηκαν οι 3 δράσεις προσυμπτωματικού ελέγχου για το μήνα Μάϊο

KEP_YGEIAS_BANNER_SALAMINAGR

Σαλαμίνα, 30/05/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκαν οι 3 δράσεις προσυμπτωματικού ελέγχου για το μήνα Μάϊο, με εξαιρετική επιτυχία στο Δήμο Σαλαμίνας
Γ. Παναγόπουλος – Δήμαρχος Σαλαμίνας: “Η υγεία των συνδημοτών μας, πρώτη προτεραιότητα στο Δήμο μας“.

Τα στελέχη του ΚΕΠ Υγείας Σαλαμίνας, Ευαγγελία Λέκκα (Δ/ντρια), Αγγελική Μιχάλαρου (υπεύθυνη ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ) και Ιωάννα Πολίτου (Ιατρός – Στέλεχος Περιφέρειας), στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής, οργάνωσε, φιλοξένησε και ολοκλήρωσε για το μήνα Μάϊο 3 δράσεις προσυμπτωματικού ελέγχου.

  1. Δερματολογικός έλεγχος με εξέταση σπίλων από την κ. Μαρία Μαζιώτη, Δερματολόγο/Αφροδισιολόγο (Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών). Ο στόχος ήταν να εξεταστούν 75 άτομα. Συνολικά εξετάστηκαν 89 συμπολίτες μας, από τους οποίους 3 παραπέμφθηκαν για χειρουργική αντιμετώπιση.
  2. Μαστογραφικός έλεγχος από την κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, χορηγία της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (Ιχθυοκαλλιέργειες Αργοσαρωνικός”). Ο αρχικός στόχος ήταν να εξεταστούν 40 κυρίες. Προσήλθαν 46 και εξετάστηκαν 37, όσες δηλαδή πληρούσαν τους περιορισμούς που περιγράφονται από το σχετικό πρωτόκολλο. Τα αποτελέσματα του μαστογραφικού ελέγχου θα είναι έτοιμα σε περίπου 45 ημέρες, θα αποσταλούν στην Υπηρεσία μας, από όπου και θα παραδοθούν στις ενδιαφερόμενες.
  3. Έλεγχος Αντισωμάτων και πραγματοποίηση Rapid Test (προαιρετικά), από πολυπληθές κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Ο στόχος ήταν να εξεταστούν 100 ενδιαφερόμενοι. Τελικώς προσήλθαν και εξετάστηκαν 118.

Οι δράσεις του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ, για άλλη μια φορά έγιναν αποδεκτές με ικανοποίηση από τους συνδημότες μας που ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό και ενδιαφέρον αφού, μέσω αυτού, τους προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ σημαντικές εξετάσεις στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου για την αξιολόγηση της υγείας τους.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ