Αναμμένα κεριά και το σήμα της ειρήνης με την παρουσία τους στον Δήμο Σαλαμίνας προς ένδειξη συμπαράστασης για τον πόλεμο στην Ουκρανία

oukr_1

Σαλαμίνα, 27.02.2022

Το μήνυμα της Σαλαμίνας για την Ειρήνη παίρνει σχήμα και μορφή με δράση που αγγίζει τις ψυχές των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε πόλεμο.

Το μήνυμα της ειρήνης δε σβήνει, είναι ζωντανό, δήλωσαν τα αναμμένα κεριά στα χέρια των πολιτών του νησιού που συγκεντρώθηκαν με μεγάλη ανταπόκριση στον προαύλιο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου. Με αυτό επέλεξε να εκφράσει τη συμπαράσταση του ο Δήμος Σαλαμίνας σ’ αυτές τις οδυνηρές ώρες του ουκρανικού λαού.

Ο Δήμος Σαλαμίνας, με πρωτοβουλία του Δημάρχου, επέλεξε το βράδυ του Σαββάτου, 26 Φεβρουαρίου 2022 μετά την εφιαλτική νύχτα που πέρασε ο ουκρανικός λαός με τα ρωσικά στρατεύματα να περνούν σε Κίεβο και Χάρκοβο το πρωί του Σαββάτου με την εισβολή τους να συνοδεύεται από σφοδρές μάχες να στείλουν το μήνυμά τους με το δικό τους τρόπο.

Το μήνυμα κατά του πολέμου δόθηκε σχηματίζοντας με την παρουσία τους το σήμα της ειρήνης, σύμβολο αλληλεγγύης και σύμπνοιας για τον ουκρανικό λαό που υποφέρει.

Τιμώντας τα αθώα θύματα της εισβολής στην Ουκρανία στηρίζουμε την Ειρήνη και καταδικάζουμε απερίφραστα όσος είναι εντάντια σε αυτά. Με κάθε διαθέσιμο μέσο δίνουμε το “παρόν” και γινόμαστε συνοδοιπόροι σε μια ιστορία που επιθυμούμε να γράφει με γράμματα δικαιοσύνης, αλληλεγγύης, ενότητας, σεβασμού.

Ο Καβάφης αναφέρει:

Του μέλλοντος οι μέρες στέκοντ’ εμπροστά μας
σα μια σειρά κεράκια αναμμένα —

Αυτό το μέλλον και παρόν ονειρευόμαστε.

Αυτό θα υπηρετήσουμε.

Δε μένουμε σιωπηλοί.

Εκ του Γραφείου Τύπου