Δωρεάν Προληπτικός έλεγχος για το Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

KEP_YGEIAS_BANNER_SALAMINAGR

kep_ygeias_header_letters

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σαλαμίνα, 16.11.2021

Το ανεύρυσμα της αορτής είναι μια σοβαρή κατάσταση, που είναι σημαντικό να διαγιγνώσκεται σωστά και εγκαίρως. Διαφορετικά, μπορεί να οδηγηθεί σε ρήξη, μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση, η οποία εάν δεν αντιμετωπιστεί αμέσως χειρουργικά, οδηγεί τον ασθενή σε θάνατο μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Ο Δήμος Σαλαμίνας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων διοργανώνει πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου για το Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021. Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί από την ιατρό ακτινολόγο κα Μαρία Παλιατσέα η οποία θα συνδράμει εθελοντικά τη δράση.

Ο προληπτικός έλεγχος γίνεται άπαξ και αφορά σε άντρες και γυναίκες ηλικίας 65 χρόνων και άνω. Πρόκειται για υπερηχογράφημα Κοιλιακής Αορτής που πραγματοποιείται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα προληπτικού ελέγχου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στην περίπτωση που υπάρχει ιστορικό σε συγγενή Α’ βαθμού ο έλεγχος ξεκινά από το 55ο έτος.

Η εξέταση θα γίνει στο ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου μας, που βρίσκεται στο Παλαιό Δημαρχείο, Λ. Φανερωμένη 33 (1ος όροφος), έναντι Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα, κατόπιν ραντεβού, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα προστασίας από την πανδημία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους στο τηλέφωνο 2104652919.

1