Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα τοπικών ιστοσελίδων

Σαλαμίνα, 08.10.2021

Σχετικά με δημοσιεύματα τοπικών ιστοσελίδων που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας και στηρίζονται σε δημοσιεύσεις πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για δήθεν λήμματα που πέφτουν στη θάλασσα στον κόλπο της Σαλαμίνας από το σημείο που έπεσαν την Κυριακή 03.10.2021 επισημαίνουμε τα εξής:

Ο Δήμος κατήργησε τον παλαιό αγωγό που κάποιοι συμπολίτες μας είχαν συνδέσει παράνομα με το δίκτυο ομβρίων. Τα συνεργεία του Δήμου έφραξαν μόνο τον παράνομο αυτό αγωγό και όχι τις σχάρες του φρεατίου ομβρίων, οι οποίες μέχρι και σήμερα είναι λειτουργικές. Λογικό είναι κατά τη διάρκεια της βροχής ο αγωγός αυτός να οδηγεί τα όμβρια ύδατα στη θάλασσα.

Εξάλλου ο αγωγός αυτό, που είναι κατασκευασμένος πριν από δεκάδες χρόνια και είναι τσιμεντένιος, είναι πολύ λογικό να έχει παρασιτικές εισροές από τη θάλασσα, οι οποίες δε σταματάνε ποτέ και ακολουθούν το μοτίβο της πλημμυρίδας.

Για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που άπτεται της προστασίας του περιβάλλοντος απαιτείται να επιδείξουν όλοι, πολίτες αλλά και ο Τύπος, σοβαρότητα και προσοχή στη διάδοση των πληροφοριών.

Εκ του Γραφείου Τύπου