«Έτος Ευριπίδη» το 2022 και επιπλέον δράσεις υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

213722010_554373162604173_1548934858823678121_n

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σαλαμίνα, 11.07.2021

Δήμος Σαλαμίνας και ΕΟΤ αναπτύσσουν συνεργασία έτσι ώστε το νησί μας να αποκτήσει την αναγκαία εξωστρέφεια που χρειάζεται καθώς και να τονισθεί η πλούσια ιστορική και πολιτιστική αξία της Σαλαμίνας.

Σε μια εντυπωσιακή και με μεγάλη επιτυχία θερινή βραδιά του Δήμου Σαλαμίνας με πολλούς εκλεκτούς καλεσμένους, εξέχοντες προσωπικότητες, φίλους και νέους του Δήμου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα τα βιωματικά σεμινάρια θεάτρου στη σπηλιά του Ευριπίδη.

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας υποδέχτηκε την Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ. κα Άντζελα Γκερέκου, εχθές, Σάββατο 10 Ιουλίου 2021, και ώρα 20:00 στον προαύλιο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις εισηγήσεις των ομιλητών και μια εκτενή αναφορά της Προέδρου για τα σχέδια του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού που αφορούν στην προβολή της μοναδικότητας της Σαλαμίνας.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, δηλώθηκαν τα παρακάτω υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ.:

  • Διοργάνωση σεμιναρίων αρχαίου Θεάτρου στη Σπηλιά του Ευριπίδη, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
  • Διοργάνωση τριήμερου επιστημονικού συνεδρίου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (30/07-01/08). Το μεγαλύτερο συνέδριο που έχει γίνει ποτέ στη Σαλαμίνα.
  • Έναρξη διαδικασιών αδελφοποίησης του Δήμου μας με την πόλη Salamina της Κολομβίας.
  • Ορισμός του έτους 2022 για τη Σαλαμίνα ως «Έτος Ευρυπίδη» με δράσεις, φεστιβάλ και εκδηλώσεις για τον μεγάλο τραγικό ποιητή.

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, τόνισε πως ο Ε.Ο.Τ. έχει στηρίξει έμπρακτα το νησί μας το προηγούμενο διάστημα με την απόφαση του να υποστηρίξει δράσεις που θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο στην Σαλαμίνα.

Στη συνέχεια το κοινό μαγεύτηκε από τις ερμηνείες της φιλαρμονικής του Δήμου ενώ δημοφιλή άσματα ομόρφυναν ακόμα παραπάνω την βραδιά.

Σημειώνεται ότι μετά το πέρας της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ξενάγηση της Προέδρου σε συλλογή τοπικών προϊόντων και παραδοσιακών χειροτεχνιών από αντίστοιχα φιλότεχνα σωματεία του νησιού.

Όλα συντέλεσαν σε μια ξεχωριστή στιγμή της Σαλαμίνας μας και πάλι! Συνεχίζουμε!

Εκ του Γραφείου Τύπου