Έναρξη έργων οδοποιίας στο Δήμο Σαλαμίνας προϋπολογισμού €2.000.000, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

panagopoulos_patoulis

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σαλαμίνα, 16.06.2021

Το “πράσινο” φως για την έναρξη ευρύτατων έργων οδοποιίας στο Δήμο Σαλαμίνας, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ύψους €2.000.000, δόθηκε μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του Δημάρχου Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλου.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, επισήμανε τα εξής:

“Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του οδικού δικτύου των νησιών της Αττικής μας είναι ψηλά στις προτεραιότητές μας, γι’ αυτό και επενδύουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Μετά από πολλά χρόνια γίνονται εργασίες βελτίωσης και συντήρησης των δρόμων της Σαλαμίνας, οι οποίες είναι απαραίτητες για την καλύτερη προάσπιση της οδικής ασφάλειας του νησιού. Στηρίζουμε ισόρροπα όλες τις περιοχές της Περιφέρειάς μας και εστιάζουμε σε παρεμβάσεις που διασφαλίζουν την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών”.

Σκοπός του έργου αποτελεί η αποκατάσταση φθορών και βλαβών και γενικότερα η βελτίωση των οδών ώστε να καταστούν ασφαλείς. Ειδικότερα θα γίνουν εργασίες συντήρησης, βελτίωσης, ανακατασκευής του οδοστρώματος αλλά και τοποθέτησης ρυθμιστικών πινακίδων.

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, Γιώργος Παναγόπουλος, τονίζει:

“Υπογράψαμε με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη τη σχετική σύμβαση για το έργο οδοποιίας ύψους €2.000.000 στο Δήμο μας. Ένα ιδιαίτερα κρίσιμο έργο μπαίνει στην τελική ευθεία. Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη που και σε αυτό το θέμα στέκεται ουσιαστικά δίπλα στη Σαλαμίνα καθώς και την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη για την πολύτιμη συνδρομή της. Η Δημοτική μας Αρχή, συνεχίζει με συνέπεια το έργο της και αλλάζει τη Σαλαμίνα μας. Ευχαριστώ τους δημότες μας για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν και τη στήριξή τους”.

Τέλος, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη συμπλήρωσε τα εξής:

“Το έργο Οδοποιίας Δημοτικών Οδών της Σαλαμίνας προϋπολογισμού €2.000.000 που εντάχτηκε στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων από τη νέα περιφερειακή αρχή και υπογράφηκε σήμερα η προγραμματική της σύμβαση από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη είναι ένα μεγάλο έργο εξαιρετικής σημασίας που αφορά την βελτίωση του οδικού δικτύου του νησιού και έχει να κάνει με την ασφάλεια των πολιτών. Η Περιφέρεια Αττικής έχει την ευθύνη του έργου και ευελπιστούμε άμεσα να ολοκληρώσουμε όλες τις διαδικασίες ώστε να ξεκινήσει άμεσα το έργο. Έχουμε αποδείξει ότι στα μεγάλα έργα η Περιφέρεια τα πραγματοποιεί στα χρονοδιαγράμματα που θέτει”

Εκ του Γραφείου Τύπου