Συμμετοχή στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ναυτικών Μουσείων το Ν.Π.Δ.Δ. Βιβλιοθήκη, Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Ιστορίας – Ναυτικό Μουσείο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σαλαμίνα, 11.06.2021

Ο Δήμος Σαλαμίνας και το Ν.Π.Δ.Δ. Βιβλιοθήκη, Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Ιστορίας – Ναυτικό Μουσείο του Δήμου μας για πρώτη φορά με εκπρόσωπο την Πρόεδρο του Δ.Σ. κα. Ελένη Μπίλλια θα συμμετάσχει στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ναυτικών Μουσείων, που διοργανώνει ο Δήμος Άνδρου, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Ιουνίου μέσω διαδικτύου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η Σαλαμίνα, ένας τόπος με πλούσια θεματική, σχετική με την τοπική ναυτική ιστορία και παράδοση που δίνει το “παρόν” με το δικό της τρόπο, καθώς έχει ήδη διανύσει μια μακρά πορεία κοινής πολιτικής στους τομείς της μελέτης, διάσωσης και προβολής της ναυτικής ιστορίας και παράδοσης, ως νησί του Ναυστάθμου, που ναυλοχεί το μεγαλύτερο μέρος των πολεμικών πλοίων του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού σε συνδυασμό με την πλειονότητα των διοικητικών υπηρεσιών του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού να στεγάζονται στην τοπική ναυτική μας αυτή βάση.

Ενόψει του Συνεδρίου του Δήμου Άνδρου συμβάλλουμε ενεργά στον γόνιμο αυτό διάλογο, προκειμένου να αναδείξουμε και από την πλευρά μας τις καλές πρακτικές στον τομέα της διαχείρισης της νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς με έμφαση στη ναυτική, τη ναυτιλιακή, αλλά και τη ναυπηγική ιστορία και παράδοση.

Τα συνέδρια Ελληνικών Ναυτικών Μουσείων είναι ένας πολύ σημαντικός θερμός που διενεργείται δίνοντας έμφαση στην πολιτιστική ζωή των τοπικών κοινωνιών και την τουριστική κίνηση των περιοχών όπου βρίσκεται το εκάστοτε μουσείο. Η Σαλαμίνα συμπορεύεται και δημιουργεί δεσμούς συνεργασίας και εξωστρέφειας αλλάζοντας σελίδα. Το νησί μας έχει τον δικό του λόγο μεταξύ των άλλων μεγάλων ναυτικών μουσείων της Ελλάδας και τον στηρίζουμε.

Εκ του Γραφείου Τύπου