Δράση Καθαρισμού στην παραλία του Τύμβου των Σαλαμινομάχων

195_Beach_Cleaning_Naypigeia_Kynosouras_2024_03_03

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σαλαμίνα, 04/03/2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση καθαρισμού στην παραλία του Τύμβου Σαλαμινομάχων.

Με στόχο ένα βιώσιμο και προσβάσιμο σε όλους φυσικό περιβάλλον, τα Ναυπηγεία Κυνοσούρας διοργάνωσαν δράση καθαρισμού της παραλίας στον Τύμβο Σαλαμινομάχων, την Κυριακή 03 Μαρτίου 2024.

Η δράση υλοποιήθηκε επιτυχώς χάρη στη μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων εθελοντών.

Αναλυτικότερα, στην επιτυχία της δράσης συνέβαλαν, μεταξύ άλλων, καθηγητές, μαθητές και μέλη Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων της περιοχής των Αμπελακίων -και ιδίως του Γυμνασίου Αμπελακίων- καθώς και ενορίτες της Εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα Σαλαμίνας, μέλη του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Σαλαμίνας “Άγιος Ανδρέας” και, φυσικά, εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Κυνόσουρας αλλά και στα Ναυπηγεία Μπεκρή.

Κατά τον καθαρισμό, συλλέχθηκε μεγάλος όγκος απορριμμάτων, εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν μπουκάλια, σακούλες, πλαστικές συσκευασίες, σχοινιά, κ.α. Εν συνεχεία, ενημερώθηκε η Υπηρεσία Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Καθαριότητας του Δήμου Σαλαμίνας, η οποία ανέλαβε την απομάκρυνσή τους από το σημείο.

Το αποτέλεσμα γέμισε χαρά και ικανοποίηση τους συμμετέχοντες και όλοι μαζί δεσμευθήκαμε πως θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για ένα καθαρότερο περιβάλλον στον τόπο όπου ζούμε και εργαζόμαστε.

Ο Δήμος Σαλαμίνας ευχαριστεί θερμά τη Διοίκηση, τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Κυνόσουρας και όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν και βοήθησαν ουσιαστικά στην επιτυχία της δράσης.

Εκ του Γραφείου Τύπου