Απάντηση του Δήμου Σαλαμίνας στις ανακρίβιες και τα ψεύδη της κας. Θεοδωρακοπούλου

Σαλαμίνα, 20.04.2023

Η κα. Θεοδωρακοπούλου ευρισκόμενη, προφανώς, σε απελπιστική θέση υποκύπτει συνεχώς σε σφάλματα.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:

  1. Ο Δήμος Σαλαμίνας ΔΕΝ ΟΡΙΖΕΙ μέλος στην τριμελή Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας. Σύμφωνα με τον Ν.4486/2016, αρ. 16, παρ. 1 σε κάθε Το.Π.Φ.Υ. συγκροτείται τριμελής Διοικούσα Επιτροπή, η οποία αποτελείται από έναν δημοτικό σύμβουλο του Δήμου της Έδρας του Κέντρου Υγείας που προτείνεται από το Δημοτικό Συμβούλιο.
    Άρα, δεν μπορεί ο Δήμος να ορίσει μέλος, όμως μας κατηγορεί η κα. Θεοδωρακοπούλου αλλά θα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να ορίσει το μέλος αυτό. Είναι επικίνδυνο για κάποιον που διεκδικεί δημόσια αξιώματα να μη διαβάζει τη σχετική νομοθεσία και είναι ακόμη πιο επικίνδυνο να τη διαβάζει αλλά να διαστρεβλώνει εσκεμμένα την αλήθεια.
  2. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαλαμίνας είχε ορίσει κατόπιν πρότασης του Δημάρχου, ως μέλος της τριμελούς Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας την κα. Ευαγγελία Αντωνίου Καραγιάννη, η οποία άσκησε με τον καλύτερο τρόπο τα καθήκοντά της. Με την παραίτησή της όμως από τη θέση αυτή αλλά και την παραίτηση της αναπληρώτριάς της κας Σοφίας Καρνέση-Λαλούση, το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε το θέμα της εκλογές νέου εκπροσώπου.
    Θα πρέπει να τονιστεί ότι τα μέλη της Δημοτικής Αρχής (Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι νομικών προσώπων) είναι όλα επιφορτισμένα με αυξημένα καθήκοντα, με συνέπεια να μη δύνανται να αφιερώνουν χρόνο και σε άλλο καθήκον, όπως την συγκεκριμένη θέση, που απαιτεί καθημερινή πολύωρη ενασχόληση.
    Για το λόγο αυτό, ο Δήμαρχος πρότεινε σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να αναλάβουν τη θέση αυτή συμπεριλαμβανομένων και των μελών όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Ουδείς, ωστόσο, δέχτηκε να προταθεί για την εν λόγω θέση. Συνεπώς, η θέση αυτή προτάθηκε και στους στενούς συνεργάτες της κας. Θεοδωρακοπούλου τους κους Δερτούζο, Σκιαθίτη και τις κυρίες Αραβανή, Παυλίδη-Μπούνταλη, οι οποίοι ωστόσο, αρνήθηκαν!
  3. Η συγκρότηση της διοικούσας επιτροπής δεν έχει σχέση με την καθημερινή λειτουργία του Κ.Υ. Το Κέντρο Υγείας χάρη στις προσπάθειες του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού του προσωπικού λειτουργεί κανονικά. Η διοικούσα επιτροπή αφορά τη διοίκηση και μόνο και όχι τις υπηρεσίες που το Κέντρο Υγείας προσφέρει στους πολίτες. Συνεπώς, τα περί δημοσίου κινδύνου που επικαλείται η κα. Θεοδωρακοπούλου αποτελούν κινδυνολογίες που μόνο στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τους πολίτες της Σαλαμίνας.
  4. Όσον αφορά τη φράση “ίσως πρέπει αυτά τα κουρασμένα παλικάρια της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής να τα αφήσουμε να ξεκουραστούν τελικά”, αποδεικνύει το χαμηλότατο επίπεδο δημοσίου διαλόγου και πολιτικού πολιτισμού που εκφράζει η κα. Θεοδωρακοπούλου. Για άλλη μια φορά δηλώνουμε ότι σ’ αυτόν τον κατήφορο δε θα την ακολουθήσουμε.

Δεν αξίζουν στο νησί μας.

Εκ του Γραφείου Τύπου