Η Σαλαμίνα γίνεται το επίκεντρο της Ελληνικής επιτραπέζιας Αντισφαίρισης

pinG

Σαλαμίνα, 09.04.2023

Η Σαλαμίνα γίνεται το επίκεντρο της Ελληνική επιτραπέζιας Αντισφαίρισης αυτό το Σαββατοκύριακο 8-9 Απριλίου 2023 για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα επιτραπέζιας Αντισφαίρισης εφήβων – νεανίδων 2022/2023.

Υποδέχτηκε τους καλύτερους του αθλήματος και διεξάγει για πρώτη φορά τη μεγαλύτερη ατομική διοργάνωση αφήνοντας ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα και άριστες εντυπώσεις σε αθλητές, κορυφαίες προσωπικότητες του αθλήματος και ομοσπονδίες από όλη την Ελλάδα ενώ δεν έλειψαν οι πολιτικές παρουσίες που τίμησαν τους νέους και νέες στις αγωνιστικές τους.

Η Σαλαμίνα με πλούσια αθλητική παράδοση, ιδιαίτερα στην επιτραπέζια αντισφαίριση φιλοξενεί παιχνίδια προκρίσεως και έγιναν 4 βραβεύσεις. Η ομοσπονδία και ο Δήμος τίμησαν τη μνήμη του Κωνσταντίνου Χαρισιάδη που υπήρξε σκαπανέας για το άθλημα στο νησί.

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας σε σύντομο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων υπογράμμισε: “Είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό πρωτάθλημα, στο οποίο θέλουμε να πετύχουμε και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Δικαιωματικά αφιερώνεται στον άνθρωπο που άρχισε την επιτραπέζια αντισφαίριση στη Σαλαμίνα, τον Κωνσταντίνο Χαρισιάδη. Θέλω επίσης να σημειώσω ότι παρόλες τις προσπάθειες του Δήμου και του Αθλητικού μας Οργανισμού δε θα είχαμε καταφέρει να οργανώσουμε αυτό το πρωτάθλημα αν δεν ήταν η Ξένια Στάθη. Η επιτραπέζια αντισφαίριση έχει τεράστια ιστορία στη Σαλαμίνα και θέλουμε να της ξαναδώσουμε τη θέση που της αξίζει. Αυτό το Πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι το πρώτο βήμα, η νέα αίθουσα θα είναι το επόμενο και τα καλύτερα είναι μπροστά.

Τέλος, τα θερμά χειροκροτήματα πλημμύρισαν το κλειστό γυμναστήριο του νησιού, που φέρει το όνομα του Σαλαμίνιου Ολυμπιονίκη του χάντμπολ Νίκου Γραμματικού. Δεν έλειψαν οι νότες παράδοσης και γιορτής του αθλητισμού από τη χορευτική σχολή “Τίνα Μπεγνή”.

Η Σαλαμίνα μπορεί πλέον να έχει τη θέση και εμπιστοσύνη που της αρμόζει στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

Εκ του Γραφείου Τύπου