Συνεργασία Δήμου Σαλαμίνας με την ENTERPRISE GREECE – Ξεκινούν οι διαδικασίες για ΝΕΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

enterprise_

Σαλαμίνα, 09.12.2022

Η ανάδειξη της μαρίνας στη θέση Βουρκάρι της Σαλαμίνας, ως μία από τις πλέον σύγχρονες της Ανατολικής Μεσογείου, μέσω της ριζικής αναβάθμισης και επέκτασής της, συζητήθηκε σήμερα, 9 Δεκεμβρίου 2022, στην ENTERPRISE GREECE μεταξύ του Δημάρχου Σαλαμίνας Γιώργου Παναγόπουλου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της EG, κου Μαρίνου Γιαννόπουλου.

Η συνάντηση διενεργήθηκε σε συνέχεια της επίσκεψης στελεχών της ENTERPRISE GREECE στη Σαλαμίνα προ μηνός και μετά την αρχική διερεύνηση της τεχνικής εφικτότητας και της οικονομικής βιωσιμότητας του εγχειρήματος. Θα ακολουθήσει σχετική εμπεριστατωμένη μελέτη πριν το έργο παρουσιασθεί και εγκριθεί από το Λιμενικό Ταμείο, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Σαλαμίνας και το Διοικητικό Συμβούλιο της ENTERPRISE GREECE.

Το επενδυτικό σχέδιο προβλέπει τη σημαντική αύξηση των θέσεων ελλιμενισμού για σκάφη όλων των μεγεθών, έως και Mega Yachts, καθώς και τη δημιουργία διεθνών προδιαγραφών υπηρεσιών εξυπηρέτησης αυτών. Η ανάπτυξη θα περιλαμβάνει διευρυμένη χερσαία ζώνη λιμένος με καταστήματα, εστιατόρια, ξενοδοχείο, πολιτιστικό κέντρο, χώρο εκδηλώσεων και συνεδρίων και άλλες υποδομές. Αναβαθμίζονται επιπρόσθετα όλες οι υφιστάμενες δημοτικές υποδομές και η θέση πρόσδεσης των αλιευτικών σκαφών.

Η ανάπτυξη θα αδειοδοτηθεί και θα τεθεί σε πλειοδοτικό διαγωνισμό για την κατασκευή και λειτουργία του μέσω του Ν.4864/2021 περί Στρατηγικών Επενδύσεων. Η εισαγωγή προς έγκριση του έργου από την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων αναμένεται έως τα τέλη Ιανουαρίου.

Eκ του Γραφείου Τύπου