7 Υπεραιωνόβιες ελιές μεταφυτεύτηκαν στο Δήμο Σαλαμίνας

elia_1

Σαλαμίνα, 29.10.2022

Η Σαλαμίνα της “Ελιάς της Όρσας” καλωσόρισε 7 υπεραιωνόβιες ελιές για να ομορφύνουν την πόλη μας και να θυμίζουν το χρέος μας να προστατεύσουμε το περιβάλλον.

Η ΕΡΓΟΣΕ με μια εξαιρετική περιβαλλοντική δράση, που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο, διασώζει και αξιοποιεί τις αιωνόβιες ελιές που συναντά το δίκτυο σιδηροδρόμων στη νέα χάραξή του και εκριζώνοντας για την κατασκευή του.

Ο Δήμος μας συμμετέχει στη δράση αυτή για να συμβάλει στην καλλιέργεια της ‘πράσινης’ συνείδησης αλλά και για να ομορφύνει τον τόπο μας.

Το Τμήμα Πρασίνου επέλεξε τη θέση μεταφύτευσης με γνώμονα την καταλληλότητα του εδάφους και την αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος και τοποθέτησε τις ελιές στην πλατεία Αίαντος, στο κεντρικότερο ίσως σημείο του νησιού. Ο περιβάλλων χώρος θα καλλωπιστεί για να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο η ομορφιά των ελαιόδεντρων και ο Δήμος μας με τη φροντίδα του Τμήματος Πρασίνου θα φροντίσει να ξεκινήσουν τα υπέροχα αυτά δέντρα το δεύτερο κύκλο ζωής τους.

Τα “πράσινα γλυπτά”, όπως συχνά αποκαλούνται οι υπεραιωνόβιες ελιές, στολίζουν το φυσικό τοπίο, ομορφαίνουν τη Σαλαμίνα, εμπνέουν με την παρουσία τους και συμβάλλουν στην οικολογική συνείδηση που τόσο αναγκαία είναι για το μέλλον μας.

Εκ του Γραφείου Τύπου