Τεράστια Επιτυχία του Δήμου μας! – Εξασφαλίσαμε μέσω του Προγράμματος “A. ΤΡΙΤΣΗΣ” του ΥΠ.ΕΣ. (ΑΤ08) χρηματοδότηση ποσού €2.965.445

Σαλαμίνα, 20.09.2022

Τεράστια Επιτυχία του Δήμου μας

Εξασφαλίσαμε μέσω του Προγράμματος Ά. ΤΡΤΙΤΣΗΣ’ του ΥΠ.ΕΣ. (ΑΤ 08) χρηματοδότηση ποσού 2.965.445 ΕΥΡΩ. Το ποσό αυτό αφορά στη χρηματοδότηση ενεργειών στους τομείς:

-Προμήθεια και Εγκατάσταση Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Δασικών Πυρκαγιών – Πυροπροστασίας – Έκτακτων Αναγκών

-Προμήθεια Ολοκληρωμένου Συστήματος προστασίας έναντι του COVID 19

-Προμήθεια Ολοκληρωμένου Συστήματος Απομακρυσμένου Προγραμματισμού Επισκέψεων σε Υπηρεσίες – Εγκαταστάσεις του Δήμου Σαλαμίνας

-Ευφυή Ολοκληρωμένα Συστήματα για την Ενέργεια και την Προστασία του Περιβάλλοντος του Δήμου Σαλαμίνας (ειδικότερα: Προμήθεια και εγκατάσταση Οικολογικών Βυθιζόμενων Συστημάτων – Προμήθεια και Εγκατάσταση Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Αποτύπωσης Ενεργειακών Δεδομένων σε κτίρια του Δήμου Σαλαμίνας – Αναβάθμιση με νέες Τεχνολογίες Αρδευτικών Συστημάτων Χώρων Πρασίνου του Δ. Σαλαμίνας).

Με τα έργα αυτά μεταξύ άλλων:

ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΜΕ  από τις πυρκαγιές το δάσος των Κανακίων,

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ την υγεία των συμπολιτών μας από τον COVID 19

ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ  και ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΟΥΜΕ ακόμη πιο πολύ τις υπηρεσίες καθαριότητας και ανακύκλωσης

Ήδη το ποσό της χρηματοδότησης ενεγράφη στον Προϋπολογισμό του 2022 του Δήμου και ψηφίστηκε από το Δημ. Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 16.9.2022.

Δυστυχώς όμως υπήρξαν δημοτικοί σύμβουλοι που είτε αποχώρησαν από την συζήτηση του θέματος, προφανώς για να μην… αναγκαστούν να το ψηφίσουν, όπως οι κυρίες Ι. Νάννου και Υ. Αραβανή και ο κ. Δερτούζος και Β. Αλαϊσκας είτε παρέμειναν κατά την συζήτηση αλλά καταψήφισαν το θέμα, όπως ο κ. Γ. Σκιαθίτης!

 Διαφώνησαν, δηλαδή, οι άνθρωποι αυτοί είτε άμεσα είτε έμμεσα να πάρει ο Δήμος το ποσό των 3 εκ. ευρώ για να κάνει τόσο κρίσιμα και μεγάλα έργα.

Εμείς συνεχίζουμε την δουλειά μας.

Η Σαλαμίνα πηγαίνει και θα πηγαίνει συνεχώς μπροστά.

Αφήνουμε στη κρίση των συμπολιτών μας όσους δεν θέλουν την πρόοδο του νησιού και όσους επέλεξαν να συμπορευτούν πολιτικά με αυτούς τους ανθρώπους.

Eκ του Γραφείου Τύπου