Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

syntagm_

Σαλαμίνα, 16.09.2022

Στο πλαίσιο των «Σαλαμίνιων 2022», η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Σαλαμίνας συνδιοργάνωσαν εχθές Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 προς τιμήν της ιστορικής επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.

Με αφορμή την επετειακή εκδήλωση της μεγαλύτερης νίκης στην παγκόσμια ιστορία και σε ένα κλίμα βαθιάς συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ενώ ακολούθησαν το τελετουργικό και οι υπόλοιποι αξιωματούχοι και εκπρόσωποι της Ελληνικής Κυβέρνησης που έδωσαν σύσσωμοι το παρόν.

Η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού παιάνισε τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο και ακούστηκε δια στόματος του Δημάρχου επετειακή ομιλία παρουσία των κ.κ. Νίκο Χαρδαλιά – Εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβέρνησης, Γιώργο Πατούλη – Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Τραγάκη – Εκπροσώπου της Βουλής των Ελλήνων, Γιάννη Ραγκούση – Εκπροσώπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης – Χάϊδω Ασημακοπούλου, Δημήτρη Μαρκόπουλο – Βουλευτή Β’ Πειραιά ΝΔ και περισσοτέρων από 40 Πρέσβεις, στελέχη διπλωματικών αποστολών και ακολούθων άμυνας ξένων κρατών στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων πολλοί εκπρόσωποι φορέων τίμησαν επίσης με την παρουσία τους. όπως επίσης υπήρχε και εκπροσώπηση των σχολείων του νησιού μας με αντιπροσωπεία μαθητών.

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας δήλωσε: «Τα στέφανα που μόλις καταθέσαμε σήμερα εδώ υπογραμμίζουν με τον πλέον περίτρανο και εύγλωττο τρόπο, όχι μόνο τη σημασία αλλά και μέγιστη σπουδαιότητα που αποδίδεται στις εκδηλώσεις εορτασμού και τιμής της επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Η θυσία των Ναυμάχων υπήρξε μια συνειδητή θυσία και μια κατεξοχήν ηθική πράξη, μια υπέρτατη εκδήλωση συνέπειας, αρετής και ηρωισμού».

Τιμούμε το ένδοξο παρελθόν μας για ένα ακόμη πιο ένδοξο και θαυμαστό μέλλον.

Eκ του Γραφείου Τύπου