Σαλαμίνια 2011

Η Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου και η Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου αποτέλεσαν την κορωνίδα της εβδομάδας Πολιτισμού του Δήμου Σαλαμίνας.

Η αδελφοποίηση των 23ων Δήμων (πόλεις-κράτη) που έλαβαν μέρος στην ιστορική Ναυμαχία, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία από την πρωτοβουλία του Δημάρχου Σαλαμίνας κ.Γιάννη Τσαβαρή.
Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης των Δημάρχων διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων, όσον αφορά στην αναγκαιότητα ευρύτερης ανάδειξης του κορυφαίου ιστορικού γεγονότος της Ναυμαχίας.

Επιπροσθέτως, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Τσαβαρής κατέθεσε προτάσεις συνεργασίας των αδελφοποιημένων Δήμων, οι οποίες έγιναν ομόφωνα αποδεκτές.

Το ίδιο βράδυ, στην τελετή αδελφοποίησης, υπεγράφη το σχετικό πρωτόκολλο από τους Δημάρχους.

Εξαιρετικά επιτυχημένη ήταν και η επόμενη μέρα, όπου έλαβε χώρα μεγάλη παρέλαση στον Αρχαίο Λιμένα Αμπελακίων, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης σε όλους όσους παρευρέθησαν.
Η σύγκλιση του χρόνου που έγινε έσμιξε το ένδοξο παρελθόν της Ελλάδας με το σύγχρονο ελπιδοφόρο μέλλον, βλέποντας τα μικρά παιδιά με υψωμένες τις σημαίες να παρελαύνουν εκεί που, πριν 2500 χρόνια περίπου, προετοιμάζονταν το έδαφος για τη λαμπρότερη νίκη της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού.

Την παρέλαση τίμησαν με την παρουσία τους ο Aρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Α/ΓΕΝ) – Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης Π.Ν., ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Αντιναύαρχος ΛΣ Σούλης Κωνσταντίνος, Ανώτεροι και Ανώτατοι Αξιωματικοί Π.Ν., Λ.Σ. ,η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτές, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης, 27 Δήμαρχοι,Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνάτιος και εκπρόσωποι του Τύπου.

Αξίζει να σημειωθεί ιδιαίτερα ότι για πρώτη φορά τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση Πρέσβεις και Στρατιωτικοί Ακόλουθοι. Συγκεκριμένα παρευρέθησαν εκπρόσωποι πρεσβειών από την Κύπρο, το Βέλγιο, τη Γερμανία,τη Γαλλία,τη Ιταλία, τη Βενεζουέλα, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τη Ρωσία και την Κίνα.

Η εβδομάδα Πολιτισμού του Δήμου Σαλαμίνας έληξε με την δεξίωση προς τιμήν των επισήμων προσκεκλημένων, που οργάνωσε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού στην αίθουσα κοσμικών εκδηλώσεων “Λιόγερμα” και ο Πρόεδρος της ΕΑΑΝ Αντινάυαρχος ε.α. Σ. Περβαινάς ο Πρόεδρος της ΕΑΑΝ Σαλαμίνος Αρχιπλοίαρχος Π.Ν. ε.α.Γ. Κουτσούκος και ο Δήμαρχος Σαλαμίνoς κ. Γιάννης Τσαβαρής τίμησαν τον κ.Χρήστο Μαριδάκη για την τεράστια προσφορά του στην Ελλάδα και στον Πολιτισμό.

Να σημειωθεί επιπρόσθετα ότι στις εκδηλώσεις των Σαλαμινίων παρευρέθησαν τόσο ο Γάλλος όσο και ο Ιταλός Στρατιωτικός Ακόλουθος.

ΒΙΝΤΕΟ
Δείτε βίντεο σχετικά με την εκδήλωση των Σαλαμινίων 2011 κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους:
Βίντεο 1
Βίντεο 2
Βίντεο 3
Βίντεο 4