Φεστιβάλ YSD, Μέρα 1η, “ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ: ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ!”

DSC_0195

Σαλαμίνα, 28.05.2023

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 27 Μαΐου 2023, η πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ του Δήμου Σαλαμίνας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων (I.R.T.E.A.) στη διοργάνωση με τίτλο: “ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ: ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ!” – Η Οθόνη μας Ενώνει, στο Άλσος Δημαρχείου Σαλαμίνας.

Παρουσία μικρών και μεγάλων επισκεπτών, κατοίκων, φορέων του νησιού και εθελοντών το κλίμα συνάντησης και ποικίλων δράσεων μετατράπηκε σε μια μεγάλη γιορτή του νησιού μας. Παρόντες όλοι και με μεγάλο αριθμό συμμετοχής καλωσορίσαμε την ιδέα του Φεστιβάλ για να φέρουμε τους νέους πιο κοντά στην τοπική κοινωνία με παράλληλο στόχο την ενεργό συμμετοχή αλλά και την εμπλοκή τους στα κοινά.

Συγκεκριμένα στις πρωτοβουλίες συμμετείχαν οι ακόλουθοι:

  • Περίπτερο #1: Α.με.Α. και Ειδικό Δημοτικό Σχολείο
  • Περίπτερο #2: ΠΕΡΙΒΟΣ (Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σαλαμίνας)
  • Περίπτερο #3: 1ο Γυμνάσιο και Γυμνάσιο Αιαντείου, γύρω από περιβαλλοντικά θέματα
  • Περίπτερο #4: Όμιλος Φίλων του Δάσους
  • Στην είσοδο του χώρου του φεστιβάλ, όχημα του προγράμματος “GREEN CITY” στο οποίο ενημερώνονταν οι επισκέπτες για τα οφέλη της ανακύκλωσης και πως μπορούν να συμμετέχουν ενεργά.
  • Το Δημοτικό Σχολείο Σεληνίων, Δημοτικό Σχολείο Αιαντείου, 3ο Δημοτικό Σχολείο Σαλαμίνας και 4ο Δημοτικό Σχολείο Σαλαμίνας που συνεργάστηκαν στη δημιουργία πινακίδων Κ.Ο.Κ.

Οι θεματικές που αναπτύχθηκαν μεταξύ άλλων ήταν: “Περιβαλλοντικά θέματα – Προστασία του Περιβάλλοντος“, “Η έως τώρα δράση τους και ενημέρωση ευαισθητοποίησης για την καθημερινότητα με ένα παιδί Α.με.Α.“, “Ενημέρωση, Προβολή των δράσεών τους για την κλιματική αλλαγή, ανακύκλωση, κ.λπ.“, “Ενημέρωση για πυροπροστασία, πυρασφάλεια, πρόληψη πνιγμονής στη θάλασσα“.

Τέλος, τις εντυπώσεις έκλεψε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής που πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από την Τροχαία Σαλαμίνας σε παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχοντας ως όχημα τα πατίνια ή τα ποδήλατά τους.

Η Σαλαμίνα πρωτοτυπεί και προχωρά. Μια νέα αρχή, μια ακόμα νέα δράση που δίνει συνέχεια στο όραμα και τον προγραμματισμό μας. Μια δυνατή κίνηση που θα γίνει πλέον θεσμός για το νησί μας, θα διοργανώνεται ετήσια κατά την περίοδο έναρξης της τουριστικής περιόδου για να αναδεικνύει τους φορείς και τις δράσεις του νησιού μας, αλλά και να ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει τους επισκέπτες και κατοίκους του νησιού πρωτοποριακά, διαδραστικά και αποτελεσματικά.

Συνεχίζουμε!

Εκ του Γραφείου Τύπου