Διευκρινίσεις σχετικά με την πρόσφατη χρηματοδότηση του Δήμου με €3.000.000 για έργα στο νησί από το Πρόγραμμα Α.ΤΡΙΤΣΗΣ (ΑΤ08)

Σαλαμίνα, 29.09.2022

Σχετικά με την πρόσφατη χρηματοδότηση του Δήμου με €3.000.000 για έργα στο νησί από το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” (ΑΤ08), αναγκαζόμαστε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:

Το πρόγραμμα του ΥΠ.ΕΣ. “Αντώνης Τρίτσης” είναι χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τους Δήμους στο οποίο ο Δήμος μας έχει ως τώρα εντάξει έργα περί τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ (Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης εργατικών κατοικιών ΑΤ02 και τώρα Smart Cities ΑΤ08) και αναμένεται συνέχεια. Η χρηματοδότηση των Δήμων στο πρόγραμμα αυτό γίνεται με σύμβαση μεταξύ του Δήμου και του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων.

Σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ (ΦΕΚ 1386/Β’/2020) η αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων των δικαιούχων γίνεται από το Εθνικό ή συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του ΠΔΕ του ΥΠ.ΕΣ.

Συνεπώς, κανένα δάνειο δεν παίρνει ο Δήμος, που πρέπει να αποπληρώσει κάποτε. Αυτό που παίρνει μέσα από το εν λόγω πρόγραμμα είναι χρηματοδοτήσεις για έργα ανάπτυξης. Το ποσό της χρηματοδότησης θα δοθεί από το ΥΠ.ΕΣ. και μόνο.

Ήδη έχουμε εξασφαλίσει περί τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ και συνεχίζουμε.

Είναι θλιβερό να υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν εσκεμμένα να παραπληροφορήσουν τον κόσμο της Σαλαμίνας για να μειώσουν τις επιτυχίες της Δημοτικής Αρχής διαδίδοντας ανοησίες.

Εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά μας, εμείς κοιτάμε τη Σαλαμίνα και η Σαλαμίνα προχωράει μπροστά!

Εκ του Γραφείου Τύπου