Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το θεατρικό αναλόγιο με τίτλο «Γράμματα του Άγγελου προς την Άννα» ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ 2023

sikel_

sikelianos_ sikeliano_ sikelia_ SIKel__ sike_

Σαλαμίνα, 1.09.2023

Το ΝΠΔΔ Βιβλιοθήκη-Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Ιστορίας του Δήμου Σαλαμίνας σε συνέχεια της γόνιμης και αέναης ενασχόλησής του με το πλούσιο εύρος του πολιτιστικού θησαυρού της Σαλαμίνας προσέδωσε, εχθές βράδυ, φωνή και μορφή στον μεγάλο Έλληνα ποιητή Άγγελο Σικελιανό. Στο πλαίσιο των φετινών «Σικελιανών 2023».

Προς τιμήν του μεγάλου διαχρονικού έργου του Σικελιανού, πραγματοποιήθηκε το θεατρικό αναλόγιο με τίτλο «Γράμματα του Άγγελου προς την Άννα», στην ιστορική οικία του ποιητή και πιο συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο της στην Φανερωμένη.

Το θεατρικό αναλόγιο ήταν βασισμένο σε βιβλίο υπό έκδοση από εκπαιδευτικούς του νησιού για την οικία του «Σικελιανου στην Σαλαμίνα».

Η δραματοποιημένη αφήγηση κορυφώθηκε με αποσπάσματα από το μνημειώδες έργο του ποιητή. Η μουσική συνόδευσε με κομμάτια πιάνο που έντυσαν τις αναφορές του μεγάλου Έλληνα ποιητή και τα συναισθήματα κατέκλυσαν τους παρευρισκόμενους που πλαισίωσαν την βραδιά με μεγάλη θέρμη και τεράστια ανταπόκριση.

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας ευχαρίστησε για την προσπάθεια όλους όσους επάξια συνέβαλλαν σε μια τόσο ποιοτική και εντυπωσιακή εκδήλωση ενώ πρόσθεσε πως θα συνεχίσουμε να τιμούμε τα πρόσωπα της Σαλαμίνας που ξεχώρισαν και την τοποθέτησαν στον χρόνο ως μια αέναη πηγή έμπνευσης και θύρα δημιουργίας.

Η βραδιά έκλεισε με δυνατά χειροκροτήματα.

Η Σαλαμίνα αξίζει μόνο τέτοιες στιγμές.

 

Eκ του Γραφείου Τύπου