Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από τον Δήμο Σαλαμίνας για τα Σαλαμίνια 2023

stefan_

Σαλαμίνα, 16.09.2023

Το φόρο τιμής των «Σαλαμινίων 2023» σήμανε η επετειακή τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου.

Προς τιμήν της ιστορικής επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, της μεγαλύτερης νίκης στην παγκόσμια ιστορία το παρόν έδωσαν πρόσωπα του πολιτικού και θεσμικού γίγνεσθαι της χώρας μας.

Με έντονο το αίσθημα της εθνικής υπερηφάνειας και υπό το άκουσμα του εθνικού ύμνου, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ενώ ακολούθησαν το τελετουργικό και οι υπόλοιποι πρέσβεις και εκπρόσωποι πρεσβειών. Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού κα. Ελένη Δουνδουλάκη.

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας δήλωσε στην επετειακή ομιλία: “Η βαρύτητα της ιστορικής ναυμαχίας συνθέτει ένα μοναδικό κειμήλιο που θα διαφυλάξουμε εις τους αιώνες, αυτό της Δημοκρατίας έναντι του δεσποτισμού. Αυτοθυσία, ομοψυχία και φρόνημα.

Με αυτά πορεύτηκαν οι πρόγονοί μας και διεκδίκησαν στα ιερά ύδατα του νησιού της Σαλαμίνας την νίκη, την νίκη του πνεύματος, της ελευθερίας, της ειρήνης.

Χρέος μας ο σεβασμός και η ανάδειξη του γεγονότος της ιστορικής Ναυμαχίας και της σημασίας της σε παγκόσμιο επίπεδο”.

Μεταξύ άλλων πολλοί εκπρόσωποι φορέων τίμησαν επίσης με την παρουσία τους. όπως επίσης υπήρχε και εκπροσώπηση των σχολείων του νησιού μας με αντιπροσωπεία μαθητών.

Μια ιστορική χρυσή σελίδα, υπερηφάνεια του παρόντος μας, ισχύς του μέλλοντος μας.

 

Eκ του Γραφείου Τύπου