Μουσικοχορευτική Εκδήλωση “Στου Κύκλου τα Γυρίσματα”

ΦΟΙΝΙΚΑΣ 7-2023

Σαλαμίνα, 30.08.2023

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Σαλαμίνας τη Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023, η μουσικοχορευτική εκδήλωση “Στου κύκλου τα γυρίσματα” στον προαύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγίας Φωτεινής στον συνοικισμό του Φοίνικα.

Τα δυνατά χειροκροτήματα επάξια συνόδευσαν τους χορευτές σε ένα ξεχωριστό σκηνικό με νότες παραδοσιακής μουσικής και τραγούδια – μνήμες του ξεριζωμένου ελληνισμού της Μικράς Ασίας, των προσφύγων της Σαλαμίνας μας.

Στο κατάμεστο από κόσμο προαύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγίας Φωτεινής αυτή η γιορτή πολιτισμού απέκτησε ένα ιδιαίτερο συγκινησιακό φορτίο.

Ο Φιλόλογος, Λαογράφος και Πρόεδρος της Λαογραφικής Στέγης Σαλαμίνας κ. Παναγιώτης Βελτανισιάν παρέθεσε ομιλία με θέμα: «O Συνοικισμός των προσφύγων της Σαλαμίνας».

Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος τόνισε το συμβολισμό της τοποθεσίας του Φοίνικα και ευχαρίστησε φορείς και διοργανωτές για το άρτιο αποτέλεσμα. Μεταξύ άλλων σημείωσε πως η Σαλαμίνα μας είναι ένας τόπος γεμάτος ιστορία και πολιτισμό και τα πολιτιστικά δρώμενα οφείλουν να αποκτούν σάρκα και οστά σε κάθε γωνιά του νησιού μας, γι’ αυτό αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία να συγκεντρωνόμαστε στα διαφορά μέρη και γειτονιές της και όχι μόνον.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση σύσσωμη η Δημοτική Αρχή,  δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, πολλοί επίσημοι, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, πλήθος κόσμου, μικροί και μεγάλοι.

Θερμές ευχαριστίες στο Λύκειο Ελληνίδων Σαλαμίνας, τη Χορευτική ομάδα «ΕΡΕΥΝΑ» του Λαογραφικού μουσείου Δήμου Σαλαμίνας, τη Λαογραφική Στέγη Σαλαμίνας «Μανώλης Καπετανάκης», το Σύλλογο Κρητών Σαλαμίνας «Η Μεγαλόνησος», την Ένωση Ποντίων Σαλαμίνας «Παναγία Σουμελά», την παραδοσιακή χορωδία «ΧΟΡΟΤΡΑΓΟΥΔΟ» & τους οικοκυρικούς συλλόγους Σαλαμίνας.

Eκ του Γραφείου Τύπου