Ο Δήμος Σαλαμίνας ανάμεσα στους Δήμους οι οποίοι ανήκουν στο 10% με την καλύτερη συνολική επίδοση

Σαλαμίνα, 23.12.2023

Ο Δείκτης Αποτελεσματικότητας Δήμων του 2023 μόλις δημοσιεύτηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης από το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών σε συνεργασία με το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας και Διακυβέρνησης (ΚεΔΕΠΟΔ) και μετρά επιδόσεις των Δήμων σε βασικές λειτουργίες τους. Μερικοί από τους άξονες αξιολόγησης είναι οργάνωση και διακυβέρνηση, οικονομική διαχείριση, υπηρεσίες, βιωσιμότητα, πολιτική προστασία.

Ο Δήμος Σαλαμίνας είναι 2ος σε συνολική απόδοση στην κατηγορία “Μεγάλοι και Μεσαίοι Νησιωτικοί Δήμοι” ανάμεσα σε συνολικά 27 Δήμους.

Ειδικοί εμπειρογνώμονες, ακαδημαϊκοί που συμμετείχαν στην διοργάνωση των σχετικών ομάδων εργασίας για την δομή αυτού του έργου αξιολόγησης καθώς και τα πανεπιστήμια που συμμετείχαν ενέταξαν κατόπιν μελετών την Σαλαμίνα στους Δήμους οι οποίοι ανήκουν στο 10% με την καλύτερη συνολική επίδοση.

Η Σαλαμίνα αποδεικνύει πως ξεχωρίζει και μπορεί να προπορευτεί. Προς την κατεύθυνση αυτήν εργαστήκαμε και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε. Μετράμε τις κρίσιμες επιδόσεις, γεγονός που έχει σημαντικές και θετικές επιπτώσεις στην αποτελεσματικότητα των πολιτικών μας.

Η εμπιστοσύνη σας, το καθήκον μας. Συνεχίζουμε!

Eκ του Γραφείου Τύπου