Καταχειροκροτήθηκε η μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση για τα 100 χρόνια Μικρασιατικής Καταστροφής «Μικρά Ασία – τόπος ελληνικός»

lyk_

                                                                                           

       

                                                                                       Σαλαμίνα, 9.09.2022

Tην Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Ευριπίδειο θέατρο Σαλαμίνας η μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση του Δήμου Σαλαμίνας με το Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Σαλαμίνας για τα 100 χρόνια Μικρασιατικής Καταστροφής «Μικρά Ασία – τόπος ελληνικός».

Μια γιορτή μνήμης που μέσα από αφηγήσεις, ήχους και χορό συνδύασε όχι μόνο την καταστροφή αλλά κυρίως στη ζωή των Μικρασιατών και στον τρόπο που ρίζωσαν στις νέες πατρίδες καθώς και στη σημαντική επιρροή τους στο σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό. Με εξαίρετους μουσικούς και ερμηνευτές ταξιδέψαμε με τα παραδοσιακά ακούσματα και απολαύσαμε ένα μοναδικό ρεπερτόριο αισθήσεων.

Η παράσταση υποστηρίχθηκε με πλούσια και ποικίλη ζωντανή μουσική από εξαίσιους μουσικούς,μεταξύ των οποίων, ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτη π. Ειρηναίος Νάκος καθώς και από χορευτές και χορευτικά σχήματα του Λυκείου Ελληνίδων Σαλαμίνας, που μας μετέφεραν επί σκηνής λαϊκά δρώμενα, τραγούδια, χορούς και θέματα του μικρασιατικού πολιτισμού.

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας ανέφερε χαρακτηριστικά: “Χρέος μας να μην ξεχάσουμε ποτέ. Χρέος μας να τιμούμε την μνήμη των αθώων θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής”.

Θερμές ευχαριστίες στους μουσικούς, τους τραγουδιστές και όλους τους συντελεστές που συμμετείχαν.

                                                                                  Eκ του Γραφείου Τύπου