Ακύρωση ειδοποιήσεων πληρωμής για επέκταση σχεδίου πόλης

Σαλαμίνα, 25.08.2022

Με την επέκταση του σχεδίου πόλης Α’ Κατοικίας (διαδικασία που ξεκίνησε το 2009 και συνεχίστηκε το 2012) και την αναθεώρηση του σχεδίου πόλης Β’ Κατοικίας που προχωρούμε ως Δημοτική Αρχή:

Προωθούμε την ανάπτυξη της Σαλαμίνας δίνοντας τέλος στις αυθαίρετες κατασκευές και την άναρχη δόμηση.

Θωρακίζουμε το νησί μας ενόψει της ενδεχόμενης ζεύξης

Αποκαθιστούμε αδικίες με ιδιοκτησίες να βρίσκονται σε κεντρικά σημεία του νησιού και παρόλα αυτά να μην είναι στο σχέδιο πόλης.

Δίνουμε τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των ακινήτων να αυξήσουν την αξία της περιουσίας τους με την ένταξη στο σχέδιο πόλης.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου ήταν σωστή, ωστόσο, υπήρξαν σφάλματα στον τρόπο καθορισμού των εισφορών. Για το λόγο αυτό όπως αποφάσισαν και τα αρμόδια συλλογικά όργανα διοίκησης του Δήμου (Δημοτικό Συμβούλιο και Οικονομική Επιτροπή) κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου, οι βεβαιωτικοί κατάλογοι για τη Β’ Κατοικία ακυρώνονται άρα όσοι έλαβαν σημειώματα προκαταβολής εισφορών δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν και θα γίνει επανακαθορισμός των εισφορών. Για την Α’ Κατοικία θα ακολουθηθεί ανάλογη διαδικασία τις αμέσως προσεχείς ημέρες και θα εισηγηθεί ο Δήμαρχος Σαλαμίνας και για την περίπτωση αυτή την ακύρωση των βεβαιωτικών καταλόγων. Με το νέο τρόπο υπολογισμού τα ποσά που θα προκύψουν θα είναι αισθητά μικρότερα.

Παράλληλα, για την Α’ Κατοικία θα αναρτηθούν οι χάρτες, ώστε ο κάθε ιδιοκτήτης να μπορεί να δει, πριν κληθεί να καταβάλει την εισφορά του, το ακίνητο του πως διαμορφώνεται με την ένταξη στο σχέδιο.

Ο Δήμος μας, όπως αποφάσισε και το Δημοτικό Συμβούλιο, συνεχίζει τις προσπάθειές του για εξεύρεση πηγών χρηματοδότησης για το κόστος που θα προκύψει.

Σε κάθε περίπτωση αποτελεί βούληση της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Σαλαμίνας το σχέδιο πόλης να επεκταθεί. Στη Σαλαμίνα που οραματιζόμαστε και δουλεύουμε για αυτήν δε χωρούν αυθαίρετα και πρόχειρες κατασκευές, δε χωρούν περιοχές χωρίς δρόμους, πλατείες και κοινόχρηστους χώρους, δεν χωρούν αδικίες μεταξύ των πολιτών.

Έχουμε χρέος να προστατέψουμε το νησί μας και να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας και αυτό θα κάνουμε με κάθε κόστος.

Εκ του Γραφείου Τύπου