Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος συναντήθηκε με τη νέα Διοίκηση της εταιρείας ΚΤΕΛ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Α.Ε. – Ατζέντα Νέων Αλλαγών

image_2021-07-21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σαλαμίνα, 21.07.2021

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος συναντήθηκε με τη νέα Διοίκηση της εταιρείας ΚΤΕΛ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Α.Ε.

Η συνάντηση διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας για την αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών μεταφοράς του επιβατικού κοινού στο νησί της Σαλαμίνας. Η Διοίκηση ενημέρωσε τον Δήμαρχο για το σχεδιασμό της επόμενης ημέρας στη δημόσια συγκοινωνία της Σαλαμίνας.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα ζητήματα που αφορούν στην δημόσια συγκοινωνία στο νησί και ζήτησε από τη Διοίκηση τη μείωση της αξίας του εισιτηρίου για τους κατοίκους του νησιού, την προσφορά παροχών προς τους επιβάτες, την ειδική μέριμνα για τους μαθητές και τις πολύτεκνες οικογένειες και την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιφέρειας του νησιού.

Πράγματι, η Διοίκηση του ΚΤΕΛ ανταποκρίθηκε άμεσα και θέτει νέα τιμολογιακή πολιτική από 01/08/2021, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης και έχοντας επίγνωση των συνεπειών της πανδημίας σε όλες τις οικογένειες. Συγκεκριμένα, ειδικά για τους επιβάτες της γραμμής Παλούκια – Σαλαμίνα και αντίστροφα, η αξία του κανονικού εισιτηρίου μειώνεται από €1,60 σε €1,10, ενώ το μαθητικό – πολύτεχνο – φοιτητικό εισιτήριο στην ίδια γραμμή μειώνεται από €0,80 σε €0,60.

Σε ότι αφορά τη μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών μειώνεται η αξία της από €75,00 σε €50,00 για όλες τις γραμμές, ενώ θα παρέχεται για πρώτη φορά και μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών για μαθητές – πολύτεκνους – φοιτητές στο ποσό των €30,00.

Επιπλέον, η νέα Διοίκηση του ΚΤΕΛ δήλωσε ότι από εδώ και στο εξής στο μαθητικό εισιτήριο θα ισχύει για όλη τη διάρκεια του έτους και θα μπορεί να γίνεται χρήση του, με την επίδειξη του μαθητικού πάσο και για τη θερινή περίοδο. Ακόμη, δήλωσε ότι, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή περισσότερα δρομολόγια, τα οποία πρόκειται να πυκνώσουν ακόμη περισσότερο το αμέσως προσεχές διάστημα. Για τη συχνότητα και το ακριβές πρόγραμμα των δρομολογίων πλέον το επιβατικό κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται από την ηλεκτρονική σελίδα (site) της εταιρείας στο διαδίκτυο, www.ktelsalaminas.gr, καθώς και από το προφίλ της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, κλπ).

Επιπρόσθετα, θα τροποποιηθεί η διαδρομή των γραμμών Παλούκια – Αιάντειου – Κακής Βίγλας και Περιστέρια Κολώνες, καθώς και της γραμμής Αμπελάκια – Σελήνια, ούτως ώστε, τόσο στη μετάβαση όσο και στην επιστροφή, τα λεωφορεία να διέρχονται από το εμπορικό κέντρο της Σαλαμίνας, καθώς είναι αναγκαίο οι κάτοικοι των περιοχών αυτών να έχουν άμεση πρόσβαση στο εμπορικό κέντρο. Με την τροποποίηση μάλιστα αυτή, κατ’ ουσίαν, διπλασιάζονται τα δρομολόγια της γραμμής Σαλαμίνα – Παλούκια και Παλούκια – Σαλαμίνα.

Πλέον αυτών, συζητήθηκε με τον Δήμαρχο η ανάγκη ανανέωσης των στεγάστρων αναμονής των επιβατών. Για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος ενημέρωσε τη νέα Διοίκηση του ΚΤΕΛ ότι ο Δήμος έχει ήδη προχωρήσει τις διαδικασίες για την ανανέωση 25 στάσεων.

Επίσης, η νέα Διοίκηση του ΚΤΕΛ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην εγκατάσταση συστήματος τηλεματικής και έξυπνου εισιτηρίου και συστήματος πληροφόρησης του επιβατικού κοινού. Οι επιβάτες θα μπορούν να ενημερωθούν για τα δρομολόγια και τον χρόνο διέλευσης των λεωφορείων από πινακίδες που θα τοποθετηθούν στις στάσεις των λεωφορείων και εντός αυτών και θα υπάρχει διαθέσιμη και εφαρμογή που θα παρέχει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για την ακριβή ώρα που θα διέλθει το λεωφορείο από τη στάση τους. Σε ότι αφορά το έξυπνο εισιτήριο, οι επιβάτες το προσεχές διάστημα θα έχουν τη δυνατότητα να το προμηθεύονται από τα γραφεία του ΚΤΕΛ (Ελ. Βενιζέλου 7), και θα είναι της μορφής πλαστικοποιημένης επαναφορτιζόμενης κάρτας, το δε αντίτιμο της αξίας θα καταβάλλεται απευθείας με τη χρήση πιστωτική ή χρεωστικής κάρτας ή με χρήση έξυπνου κινητού του επιβάτη.

Τέλος, η νέα Διοίκηση δήλωσε, ότι αποτελεί προτεραιότητα και η ανανέωση του στόλου των λεωφορείων και προχωρά άμεσα στην αναβάθμιση του στόλου των λεωφορείων του, με την αγορά νέων λεωφορείων φιλικότερων προς το περιβάλλον, χαμηλού δαπέδου, με σύστημα κλιματισμού και ράμπες ΑΜΕΑ.

Βούληση και στόχος της νέας Διοίκησης της ΚΤΕΛ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Α.Ε. είναι η συνολική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών μεταφοράς και η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού που εμπιστεύεται και χρησιμοποιεί τα δημόσια μέσα μεταφοράς. Πάντα δε σε αγαστή συνεργασία με τις τοπικές Αρχές και αρμόδιους φορείς θα επιδιώξει να συμβάλει, στο μέτρο των δυνατοτήτων της εταιρείας, στην τοπική ανάπτυξη και ευημερία των κατοίκων της Σαλαμίνας.

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους της νέας Διοίκησης του ΚΤΕΛ για την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα που έθεσε, εξέφρασε δε την ικανοποίησή του για την νέα εποχή που ξεκινά για τη δημόσια συγκοινωνία στη Σαλαμίνα και δήλωσε ότι ο Δήμος θα είναι πάντα αρωγός στο έργο της νέας Διοίκησης ευχαριστώντας παράλληλα την απελθούσα Διοίκηση για την προσφορά της στο νησί.

Εκ του Γραφείου Τύπου