Η Κομισιόν παίρνει θέση για τον αρχαιολογικό χώρο της Κυνόσουρας

EU-Flag-Waving
European union flag, three dimensional render, satin texture

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σαλαμίνα, 20.03.2021

Πήρε θέση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θέμα της προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Κυνόσουρας απαντώντας σε ερώτηση των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στις 2 Νοεμβρίου απεστάλη επιστολή προς όλους τους Έλληνες Ευρωβουλευτές των κομμάτων του Ευρωπαϊκού Τόξου ενημερώνοντας για την κατάσταση του αρχαιολογικού χώρου της Κυνόσουρας και ζητώντας να θέσουν το θέμα στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε.

Πράγματι τόσο ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Θ. Ζαγοράκης όσο και οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, Κώστας Αρβανίτης, Αλέξης Γεωργούλης, Πέτρος Κόκκαλης, Στέλιος Κούλογλου και Έλενα Κουντουρά έθεσαν ερωτήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Με την από 10.02.2021 απάντηση του κ. Sinkevičius εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ερώτηση των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δικαιώνει του ισχυρισμούς και τις ανησυχίες του Δήμου μας!

Αναγνωρίζει μεταξύ άλλων ότι: “Τα κράτη μέλη χορηγούν άδειες σε μονάδες ανακύκλωσης πλοίων εφόσον συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις του άρθρου 13 και ενημερώνουν χωρίς καθυστέρηση την Επιτροπή για κάθε άδεια”.

Μέχρι σήμερα, η Επιτροπή δεν έχει ενημερωθεί για καμία μονάδα ανακύκλωσης πλοίων που να βρίσκεται στην Ελλάδα και η οποία θα μπορούσε να έχει αδειοδοτηθεί δυνάμει του εν λόγω κανονισμού”.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά τον Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Θοδ. Ζαγοράκη και τους Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρη ΠΑπαδημούλη, Κώστα Αρβανίτη, Αλέξη Γεωργούλη, Πέτρο Κόκκαλη, Στέλιο Κούλογλου και Έλενα Κουντουρά που είναι δίπλα μας.

Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί. Ήδη προετοιμάζουμε τις επόμενες κινήσεις μας.

Εκ του Γραφείου Τύπου

PDF: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ