Το 2ο Διεθνές Συνέδριο Αρχαίου Δράματος: «Το Θείον και η Πόλις στον Ευριπίδη» ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Σαλαμίνα

-ΔΡΑΜΑΤΟΣ-7

 

Σαλαμίνα, 2.10.2022

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου 2022 στην Σαλαμίνα το 2ο Διεθνές Συνέδριο Αρχαίου Δράματος.

Ο ΕΟΤ, ο Δήμος Σαλαμίνας και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού συμπράττουν για τη δυναμική προώθηση της θεατρικής παιδείας και της ιστορίας ως βασικών αξόνων του ελληνικού πολιτισμού.

Η συνεργασία και συνδιοργάνωση του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Αρχαίου Δράματος είχε θέμα: «Το Θείον και η Πόλις στον Ευριπίδη» με αφορμή το Έτος Ευριπίδη.

Στο διήμερο συνέδριο διακεκριμένοι ομιλητές από το χώρο της τέχνης και των γραμμάτων προσέγγισαν τη διαχρονία του θεάτρου στην ιστορική γενέτειρα του Ευριπίδη και ερμηνεύσουν το δράμα σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Το συνέδριο περιέλαβε εισηγήσεις κεντρικών ομιλητών από τον χώρο της φιλολογίας και της θεατρολογίας, συνεδρίες που που πλαισιώθηκαν από θεατρικά δρώμενα, αναλόγιο και χορικά σε συνεργασία με τα ΠΜΣ: “Παραστατικές Τέχνες” του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και “Θέατρο και Κοινωνία: Θεωρία, Σκηνική Πράξη και Διδακτική” του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου δήλωσε:”Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα στην Σαλαμίνα όπου  κλείνουμε   το 2ο Διεθνές Συνέδριο Αρχαίου Δράματος με τίτλο: «Το Θείον και η Πόλις στον Ευριπίδη» με αφορμή το Έτος Ευριπίδη.Στόχος  του διεθνούς συνεδρίου είναι να αποτελέσει βήμα λόγου και τερπνή αφόρμηση για αναστοχασμό και προβληματισμό.Μέσω αυτών των οδών ο Ευριπίδης αναδεικνύεται ως ο τραγικός ποιητής με την πλουσιότερη πορεία στον τομέα της πρόσληψης και οι ήρωές τους ταξιδεύουν θριαμβευτές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης”.

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, Γιώργος Παναγόπουλος τόνισε: “Η θρησκευτική και πολιτική διάσταση της ευριπίδειας δραματουργίας αντηχεί ως τις μέρες μας κάνοντας την Σαλαμίνα γνωστή από το παρελθόν έως σήμερα και καθιστά τον Ευριπίδη επίκαιρο και διαχρονικό εμπνέοντας τον καθένα μας με αισθήματα υπερηφάνειας που ενθαρρύνουν κάθε προσπάθεια μας το Έτος Ευριπίδη.

Με τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου υπήρξε στρογγυλή τράπεζα με την Πρόεδρο του ΕΟΤ κα. Άντζελα Γκερέκου , την καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης κα. Μαριάνα Κάλμπαρη και την γνωστή ηθοποιό και πρ. Υπουργό Πολιτσμού κα. Λυδία Κονιόρδου στο 2ο Συνέδριο Αρχαίου Δράματος στην Σαλαμίνα.

Eκ του Γραφείου Τύπου