Πρόσκληση στη δράση Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής «Ιπποκράτης» για τα Παιδιά του Δήμου Σαλαμίνας

Σαλαμίνα, 6.02.2023

 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναγνωρίζοντας την τεράστια σημασία της πρόληψης πραγματοποιεί Προληπτική Ιατρική πανελλαδικά σε όλα τα παιδιά με έμφαση σε αυτά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και λόγω οικονομικών ή άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα.

Στο πλαίσιο της δράσης της Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής «Ιπποκράτης» για μαθητές α’ βαθμιας εκπαίδευσης στη Σαλαμίνα θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 10:00 στην αίθουσα της χορευτικής ομάδας “Έρευνα” έμπροσθεν του ειδικού σχολείου, πλησίον Ι.Ν. Αγία Βαρβάρα, Παλούκια Σαλαμίνας.

Ο σκοπός της συνάντησης είναι η παρουσίαση της δράσης προληπτικού οδοντιατρικού ελέγχου στα παιδιά/μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που έχει ξεκινήσει στο νησί από την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 και πρόκειται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023. Ακόμα στη συνάντηση θα παρουσιαστούν αποτελέσματα από τον προληπτικό έλεγχο που έχουν προκύψει και θα έχουμε την ευκαιρία για περαιτέρω συζήτηση.

Ο Δήμος Σαλαμίνας καλωσορίζει αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες και συμμετέχει πάντα ενεργά σε όλα όσα μεριμνούν για τα παιδιά μας και πάντα θέτουν το θέμα των παιδιών σε άμεση προτεραιότητα και σε ύψιστης σημασίας προγραμματισμό.

Eκ του Γραφείου Τύπου