Η τελετή κατάθεσης στεφάνων στο πλαίσιο των εορτασμών για τα ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ 2022 έλαβε χώρα εχθές στον ιστορικό Τύμβο των Σαλαμινομάχων

tel_

 

Σαλαμίνα, 23.09.2022

Το μνημείο των Σαλαμινομάχων, από τον γλύπτη Αχιλλέα Βασιλείου, στέκεται στο ακρωτήριο της Κυνόσουρας, στην κορυφή του Τύμβου της Σαλαμίνας και εχθές έλαβε χώρα η τελετή κατάθεσης στεφάνων στο πλαίσιο των εορτασμών για τα ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ 2022.

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, επίσημοι προσκεκλημένοι, η δημοτική αρχή, σώμα του πολεμικού ναυτικού, η φιλαρμονική μπάντα του Δήμου, εκπρόσωποι μαθητών και φορέων και πολλοί παρευρισκόμενοι Σαλαμίνιοι έσπευσαν από νωρίς στο σημείο.

Ένας βαθύς ιστορικός φόρος συνοδεύεται από αισθήματα δέους και υπερηφάνειας, εκεί όπου οι Σαλαμινομάχοι με θυσία αγωνίστηκαν. Η τελετή κατάθεσης στεφάνων είχε μια αρμονία και πραγματοποιήθηκε με την δύση του ηλίου, έναν συμβολισμό για την δημοκρατία που έλαμψε στον δυτικό πολιτισμό μετά την νίκη της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας.

Αναλυτικότερα για αυτά τοποθετήθηκε η Αρχαιολόγος-Ειδική Αγωγός, Υποψήφια Διδάκτωρ Κλασικής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κα. Εύη Μικρομάστορα με την ομιλία της “Η διαχρονία της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας στον τόπο, την τέχνη και την πολιτική. Η αποτίμηση της νίκης”.

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος συνεχάρη τις αντιπροσωπίες μαθητών και εξέφρασε ευχαριστίες σε όσους παρέστησαν. Σημείωσε δε πως το ένδοξο παρελθόν είναι η έμπνευση για το μέλλον που σχεδιάζουμε να είναι εξίσου ένδοξο και θαυμαστό. Με έμπνευση τους Σαλαμινομάχους τιμούμε επάξια ως συνεχιστές το έργο της διαφύλαξης της δημοκρατίας που μας δίδαξαν με το παράδειγμα τους.

Η τελετή κατέληξε με μουσικό πρόγραμμα από την Φιλαρμονική του Δήμου Σαλαμίνας υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Χρόνη Μιχαλάκη πλημμυρίζοντας το σημείο με ακόμη περισσότερο συναίσθημα και μνήμη.

Η Σαλαμίνα γιορτάζει, ο τόπος μας γιορτάζει την Δημοκρατία!

Η Δύση έχει γενέθλια στην Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Με το βλέμμα μας σε αυτήν την Σαλαμίνα, την Σαλαμίνα της Δημοκρατίας πορευόμαστε και εργαζόμαστε.

Eκ του Γραφείου Τύπου