Μια ιδιαίτερη βραδιά εκδήλωσης – αφιέρωμα στον Άγγελο Σικελιανό από τον Δήμο Σαλαμίνας

-092022_8

Σαλαμίνα, 8.09.2022

Βραδιά-εκδήλωσης αφιέρωμα στον Άγγελο Σικελιανό

Μια βραδιά αφιερωμένη στον Άγγελο Σικελιανό τον Σαλαμίνιο ποιητή με θέμα “Μάρτυρας μου να ‘ναι ο στίχος…”,  με πρωτοβουλία του Δημού Σαλαμίνας – ΝΠΔΔ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΙΣΤΟΡΙΑΣ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022.

Αφιέρωμα στον Άγγελο Σικελιανό 2022 σημαίνει άγγιγμα ψυχής των Σαλαμνίων. Έτσι και εχθές υπό την φεγγαρόλουστη θάλασσα μια εξαιρετική εκδήλωση τιμής στον μεγάλο Έλληνα ποιητή δόθηκε με ιδιαίτερη θέρμη και συγκίνηση τόσο από συντελεστές όσο και το κοινό που κατέκλυσε το “σπιτάκι του Σικελιανού” όπως λέγεται εδώ στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Η παραλία της Μονής Φανερωμένης και στην τοποθεσία όπου ο ίδιος έζησε και δημιούργησε το σημαντικότερο έργο της ζωής του αποτέλεσε εχθές σημείο αναζωπύρωσης μνημών και θύμησης.

O ποιητής Γιώργος Βέης, θα αναφερθεί μέσα από κείμενα, ποιήματα και πεζά στην ιδιαίτερη διαδρομή του Άγγελου Σικελιανού που μετατρέπει το ειδικό σε μια προσομοίωση του οικουμενικού, ξεκινώντας από την Σαλαμίνα. Την ιδιαίτερη πένα και ψυχή του Σικελιανού ανέλυσε ο Θοδωρής Βάσσης, φιλόλογος και συγγραφέας ενώ τις αναφορές εμβάθυνε με ιδιαίτερο τρόπο ο Νίκος Βλαχάκης Δρ. Φιλοσοφίας και Ποιητής. Αποσπάσματα ήχησαν από τους Χαρά Ανδριανού και Γιάννη Βασιλείου ενώ στο πιάνο και στο τραγούδι οι Χρύσα Σοφρά και Αθηνά Βασιλείου καταχειροκροτήθηκαν.

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας ανέφερε πως ο τόπος της Σαλαμίνας δεν είναι τυχαίο πως αποτέλεσε πηγή έμπνευσης  για προσωπικότητες του αιώνα μας. “Με σεβασμό, εδώ, στην αυλή και ζωή του Άγγελου Σικελιανού, εδώ στην Σαλαμίνα τιμούμε και μέσα από το έργο του δίνουμε ώθηση τον πολιτισμό και τις παραδόσεις μας μπορούν να δώσουν και να δημιουργήσουν μια αισιόδοξη προοπτική που θα κρατήσει άσβεστη τη φλόγα της καταγωγής μας και της αγάπης μας για το νησί μας”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Μια βραδιά που έμεινε αξέχαστη σε όλους.

 

Eκ του Γραφείου Τύπου