Με μεγάλη επιτυχία στο πλαίσιο των ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ 2022 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-εσπερίδα με θέμα: «Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας»

-ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ5

Σαλαμίνα, 6.09.2022

 Εικόνες και ντοκουμέντα, αισθήσεις και γνώση από την ιστορία της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας αναβίωσαν οι παρευρισκόμενοι με μεγάλη επιτυχία το απόγευμα της Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ 2022 στην εκδήλωση-εσπερίδα με θέμα: «Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας».

Οι ομιλητές και συντελεστές προσέφεραν  στο κοινό μια ξεχωριστή βραδιά – αφιέρωμα που τα περιείχε όλα, ομιλίες, τοποθετήσεις, ιστορική εμβάθυνση και συγκίνηση.

Συγκεκριμένα, η συγγραφέας και ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας κυρία Κρίστυ Ιωαννίδου ανέπτυξε το θέμα του εμβολιασμού της τριήρους πριν και μετά την Ναυμαχία της Σαλαμίνας με εξαιρετικές αναλύσεις και πλούσιο ιστορικό υπόβαθρο. Ακολούθησε ο κύριος Στέφανος Σκαρμίντζος, Ιστορικός και Ειδικός Συνεργάτης του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, αναλύοντας το θέμα των στολών και του εξοπλισμού των Ναυμάχων της Σαλαμίνας, προσδίδοντας φως σε άγνωστες πτυχές της ιστορικής μάχης.

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας με την σειρά του δήλωσε πως «η ιστορία μας είναι η δύναμη μας», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε και σημείωσε πως το φετινό πρόγραμμα για τα ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ 2022 θα αποτελέσει μνεία ιστορική με αποτύπωμα σύγχρονο ώστε να αγγίξει με ήθος και υπερηφάνεια τους Νέους του τόπου και συνεχιστές της μεγάλης ιστορίας τους.

Σημαντική ήταν και η συμμετοχή του εκπαιδευτικού οπλιτικού αγήματος «Λεωνίδας».

Ευχαριστούμε πολύ όσους παρευρεθήκατε.

Μόλις ξεκινήσαμε.

Η πορεία για τα ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ 2022 είναι μακρά. Να είστε όλοι εκεί!

Γιορτάζουμε το νησί μας.

Γιορτάζουμε όλοι.

Eκ του Γραφείου Τύπου