Με επιτυχία ολοκληρώθηκε εχθές η εκδήλωση του Δήμου Σαλαμίνας για τον Ερυθρό Σταυρό με θέμα “Εθελοντισμός και Ερυθροσταυρισμός”

erythros_1

Σαλαμίνα, 14.11.2022

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, εχθές Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022, η εκδήλωση του Δήμου Σαλαμίνας για τον Ερυθρό Σταυρό με θέμα “Εθελοντισμός και Ερυθροσταυρισμός” για τον κομβικό ρόλο της προσφοράς στην τοπική κοινωνία και του αδιάκοπου έργου αλληλεγγύης και υποστήριξης από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Στην ανοικτή αυτήν εκδήλωση με επίτιμο προσκεκλημένο και ομιλητή τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δρ. Αντώνιο Αυγερινό αναλύθηκε η προσφορά του Ερυθρού Σταυρού και η σημασία της ίδρυσης του περιφερειακού τμήματος του Ερυθρού Σταυρού στην Σαλαμίνα.

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους και επισήμους τόνισε στην ομιλία του πως είμαστε ιδιαιτέρως υπερήφανοι που ο Δήμος μας φιλοξενεί το Περιφερειακό Τμήμα Σαλαμίνας του Ερυθρού Σταυρού που αφουγκράζεται τις ανάγκες, ευαισθητοποιείται και δραστηριοποιείται αισθητά πάνω στα ιδιαίτερα προβλήματα της κοινωνίας που όμως κάνουν αισθητή τη διαφορά.

Με μια ομιλία που καθήλωσε και συνάμα συγκίνησε, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δρ. Αντώνιος Αυγερινός αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί και θα συνεχίσει να προβληματίζει, στον κόσμο και την χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια με τις πολύπλευρες απειλές και προκλήσεις. Ανέλυσε τον σημαντικό ρόλο του Ερυθρού Σταυρού όλα αυτά τα χρόνια σε όλες τις χώρες του κόσμου σε σχέση με την αντιμετώπιση πολύπλευρων προβλημάτων και πως μπορεί να βοηθήσει ακόμη και όταν η κρατική μηχανή δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε ανάγκες της κοινωνίας αλλά πόσο δύναμη εμπεριέχεται στο έργο και τη δράση των εθελοντών.

Τέλος συνεχάρη τον Δήμαρχο Σαλαμίνας Γιώργο Παναγόπουλο για την πρωτοβουλία του και την συνδρομή του να ιδρυθεί το περιφερειακό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού στην Σαλαμίνα.

Η κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου καταχειροκρότησε και ήταν η απάντηση πως η Σαλαμίνα προχωρά και αναβαθμίζεται σαν κοινωνία και σε κάθε επίπεδο.

 

Eκ του Γραφείου Τύπου