Επίσκεψη του Πρέσβη Της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στον Δήμο Σαλαμίνας

kin_10

 

Σαλαμίνα, 10.03.2023

Μια πολύ σημαντική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό νησί της Σαλαμίνας εχθές, Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023.

Τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα αξιότιμο, κ. Xiao Junzheng, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, Γιώργος Παναγόπουλος, ο οποίος αφού τον καλωσόρισε στο νησί μας, ανέφερε πως οι δεσμοί ανάμεσα στους δύο λαούς είναι πιο ισχυροί από ποτέ.

Πιο συγκεκριμένα, σε θερμό κλίμα συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας στον τομέα του  τουρισμού -ειδικά μετά την άρση των περιορισμών λόγω της πανδημίας των Κινέζων τουριστών – και ενόψει της θερινής περιόδου. Παράλληλα, μεγάλο ενδιαφέρον απέσπασε το χαρτοφυλάκιο του πολιτισμού με αιχμή τον αρχαιολογικό πλούτο της Σαλαμίνας. Ο Δήμαρχος ως ένδειξη φιλίας ολοκλήρωσε τις συνομιλίες δώρισε στον Πρέσβη της Κίνας ενθύμιο τριήρους – ως το πλοίο που πρωταγωνίστησε στις ναυμαχίες- και ο κ. πρέσβης παρέδωσε στον Δήμαρχο αναμνηστικά δώρα.

Την φιλόξενη υποδοχή ακολούθησε ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο του Δημαρχιακού Μεγάρου όπου ο Πρέσβης της Κίνας πληροφορήθηκε για την τοπική ζωή και την λαογραφία τριακοσίων ετών ενώ παράλληλα θαύμασε ιστορικά ντοκουμέντα από την συμμετοχή της Σαλαμίνας στην ελληνική επανάσταση του ‘21 μαζί με στοιχεία για την ένδοξη ιστορία του νησιού ενώ στον Πρέσβη προσφέρθηκαν δώρα συμβολικής παραδοσιακής αξίας.

Στην συνέχεια, με μεγάλο σεβασμό και αίσθημα μεγαλοπρέπειας κατατέθηκαν στέφανα στον Τύμβο των Σαλαμινομάχων. Η αποστολή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας πλησίασε στο μέρος της ιστορικής Ναυμαχίας και τίμησε το σημείο που άλλαξε το ρου της παγκόσμιας ιστορίας.

Τέλος, η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με γεύμα που παρατέθηκε με τοπικές, παραδοσιακές επιλογές.

Η Σαλαμίνα παίρνει θετικό πρόσημο στην τροχιά της ανάπτυξης και της εξωστρέφειας. Αποκτά φίλους διεθνούς κύρους και εμπνέει εμπιστοσύνη.

Συνεχίζουμε!

Eκ του Γραφείου Τύπου